Amikor kisgyerek vagy háziállat van a lakásban, nagyon nehéz tartósan megszabadulni a lakásba beköltöző rovaroktól. A hangyáktól azonban könnyen búcsút inthetsz, ráadásul nem kell semmilyen veszélyes, mérgező vegyszert sem bevetned hozzá. Kiirtás helyett, inkább bírd rá őket a távozásra.

A környezettudatosság és az állatvédelem jegyében összeszedtük azokat a praktikákat, melyekkel végleg megszabadulhatsz a minden ételbe belemászó hangyáktól.

Figyeld meg, hogy milyen úton haladnak a konyhádban a hangyák, így könnyen megtalálhatod a rejtekhelyüketForrás: Shutterstock

Amikor találsz egy-két hangyát, egész biztos, hogy több, jóval több is van a lakásodban az aprócska kis gyűjtögetőkből. Nehéz tőlük megszabadulni, de most mutatunk két szuper módszert. A hangyák nem bírják elviselni az intenzív és tartós illatokat, szagokat, mivel jelenlétükkor nem képesek feromonokkal kommunikálni egymással. Ezzel pedig elvesznek, tehát ebben az esetben egyszerűen szedik a sátorfájukat, és elmennek máshová. A következő megoldások tartós hangyamentesítést ígérnek.

Egyszerűen figyeld meg, hogy milyen úton haladnak a konyhádban a hangyák, így könnyen megtalálhatod a rejtekhelyüket. Ezután nincs más dolgot, mint kihasználni ezt.

  • Szórj az útvonalukra szegfűszeget. Elég egyetlen kis tasak, és egy-két nappal később részese lehetsz a nagy kiköltöző show-nak.
A szegfűszeg illata kiűzi a hangyákat lakásodbólForrás: Shutterstock
  • Keverj 4-5 csepp fahéjas illóolajat 2 dl vízbe, majd cseppents belőle a hangyák búvóhelyére és a körülötte lévő területre. A biztos hatás garantált.
  • A kávézacc csodálatos otthoni felhasználásáról korábban már írtunk, de a reggeli fekete hulladéka, még a hangyákat is remekül elűzi. Elegendő évente egyszer a lakásba való behatolási pontjaikon kiszórnod, és otthagynod egy-két napig.
  • A fehér ecet és víz fele-fele arányban történő vegyítésével egyszerűen csak moss fel rendszeres időközönként, így nemcsak eltávolítod a hangyákat, de tartósan távol is tarthatod őket. Ne ijedj meg, erős a szaga, de hamar kiszellőzik a lakásból.