Búcsúzz el végleg a lakásodban ólálkodó hangyáktól, vegyszerek nélkül

fahéj vegyszermentes vegyszerek nélkül hangyairtás kávézacc lakás hangya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor kisgyerek vagy háziállat van a lakásban, nagyon nehéz tartósan megszabadulni a lakásba beköltöző rovaroktól. A hangyáktól azonban könnyen búcsút inthetsz, ráadásul nem kell semmilyen veszélyes, mérgező vegyszert sem bevetned hozzá. Kiirtás helyett, inkább bírd rá őket a távozásra.

A környezettudatosság és az állatvédelem jegyében összeszedtük azokat a praktikákat, melyekkel végleg megszabadulhatsz a minden ételbe belemászó hangyáktól.

Figyeld meg, hogy milyen úton haladnak a konyhádban a hangyák, így könnyen megtalálhatod a rejtekhelyüket Forrás: Shutterstock

Amikor találsz egy-két hangyát, egész biztos, hogy több, jóval több is van a lakásodban az aprócska kis gyűjtögetőkből. Nehéz tőlük megszabadulni, de most mutatunk két szuper módszert. A hangyák nem bírják elviselni az intenzív és tartós illatokat, szagokat, mivel jelenlétükkor nem képesek feromonokkal kommunikálni egymással. Ezzel pedig elvesznek, tehát ebben az esetben egyszerűen szedik a sátorfájukat, és elmennek máshová. A következő megoldások tartós hangyamentesítést ígérnek.

Egyszerűen figyeld meg, hogy milyen úton haladnak a konyhádban a hangyák, így könnyen megtalálhatod a rejtekhelyüket. Ezután nincs más dolgot, mint kihasználni ezt.

  • Szórj az útvonalukra szegfűszeget. Elég egyetlen kis tasak, és egy-két nappal később részese lehetsz a nagy kiköltöző show-nak.
A szegfűszeg illata kiűzi a hangyákat lakásodból Forrás: Shutterstock
  • Keverj 4-5 csepp fahéjas illóolajat 2 dl vízbe, majd cseppents belőle a hangyák búvóhelyére és a körülötte lévő területre. A biztos hatás garantált.
  • A kávézacc csodálatos otthoni felhasználásáról korábban már írtunk, de a reggeli fekete hulladéka, még a hangyákat is remekül elűzi. Elegendő évente egyszer a lakásba való behatolási pontjaikon kiszórnod, és otthagynod egy-két napig.
  • A fehér ecet és víz fele-fele arányban történő vegyítésével egyszerűen csak moss fel rendszeres időközönként, így nemcsak eltávolítod a hangyákat, de tartósan távol is tarthatod őket. Ne ijedj meg, erős a szaga, de hamar kiszellőzik a lakásból.
Az új japán takarítási trend a praktikumra helyezi a hangsúlythttp://www.life.hu/otthon/20180503-az-uj-japan-takaritasi-trend-a-praktikumra-helyezi-a-hangsulyt.htmlÚj trend hódít Japánban, ami a "kanso" nevet kapta. A módszer lényege, hogy minden felesleges tárgyat kiiktassunk az életünkből, így a tavaszi nagytakarítás is könnyebb lesz. OtthonOrigoA takarítás forradalma - Tények és tévhitek a gőztisztítórólhttp://www.life.hu/otthon/20171203-tenyek-es-tevhitek-a-goztisztitorol-fertotlenites-vegyszermentesen-takaritas.htmlA gőztisztítóról mindig azt hallottam, hogy szuper kis eszköz, szinte minden felületen alkalmazható, gyakorlatilag nem hiányozhat egy háztartásból sem. Kisgyerekek mellé külön ajánlják, mivel 100-nál magasabb hőfokon dolgozik, amivel mindenféle antibakteriális szer nélkül fertőtleníti a felületeket. Nos, nézzük meg mi igaz és mi nem az interneten és a fejekben lévő információkból. OtthonOrigo4+1 tipp, ami segít neked is élvezetesebbé tenni a takarítást http://www.life.hu/otthon/20171129-5-dolog-amitol-alom-lesz-a-takaritas.htmlA takarítás egy olyan tevékenység, amit az emberek vagy utálnak, vagy szeretnek. Egy azonban biztos, meg kell csinálni újra és újra, éppen ezért érdemes megtalálni vele a közös hangot, hogy ne szükszégszerű rossznak éld meg a rendrakással töltött időt. OtthonOrigoTe is utálod a mikrótakarítást? Íme, egy nagyszerű trükkhttp://www.life.hu/otthon/20150326-te-is-utalod-a-mikro-takaritast-ime-egy-nagyszeru-trukk-citrommal-es-ecettel.htmlValószínűleg neked sem a kedvenc programod a mikrohullámú sütő takarítása. Mutatunk azonban egy szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel. OtthonThinkstockTakarítás környezetbarát módon – percek alatt, fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150308-takaritas-kornyezetbarat-modon-percek-alatt-fillerekbol-mososzodaval-boraxszal-goztisztitogeppel.htmlEgy környezet- és egészségtudatos ember takarítószerei környezetbarát vegyszerekből készülnek, de ez még nem elég! Ma már lehetőségünk van vegyszermentes takarításra is. Íme, néhány tipp ehhez.OtthonThinkstockHárom nagyszerű trükk a takarításhoz - szuperhatékony megoldások pillanatok alatthttp://www.life.hu/otthon/20141017-torlokendok-popsitorlokendok-es-sminklemoso-korongok-a-tiszta-lakasert.htmlTegye fel a kezét, aki szeret hosszasan takarítani! Ha a te kezed is az öledben illetve az egéren maradt, a következő sorokban hasznos tippekkel fogsz gazdagodni, ami a hatékony és gyors takarítást illeti. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.