Nem is sejtenéd, mire jó a kávézacc

Forrás: Thinkstock -
tippek kávézacc házi praktika kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg te is mindig kidobod a kávézaccot, miután megfőzted a reggeli feketét. Pedig nem kellene! Cikkünkből megtudhatod, mennyi mindenre lehet használni a kávézaccot akár a napi szépségrutinod részeként, akár takarításhoz. Sőt, még a bolhairtót is megspórolhatod. 

A háztartás tökéletes eszköze

1. A kávézaccal remekül letisztíthatod a kerti grillt vagy a tűzhelyre ragadt szennyeződéseket. Egész egyszerűen csak keverd össze szappanos vízzel, és egy konyharuha segítségével dörzsöld végig a felületeket.

Forrás: Thinkstock

2. Űzd el a bolhákat a kutyádról vagy macskádról! A legegyszerűbb bolhairtó módszer, ha samponozás előtt és után is átdörzsölöd házi kedvenced szőrét a zaccal.

3. Hihetetlenül hangzik, de ha eldugult a lefolyód, segíthetsz rajta, ha egy kevés zaccot dobsz a mosdókagylóba, majd rá egy kis folyékony szappant, végül egy kancsó nagyon forró vizet.

4. Ha fokhagymát szeleteltél, és szeretnéd a kellemetlen szagot eltűntetni a kezeidről, dörzsöld be a kezeidet kávézaccal! Semlegesíti a szagot.

Alkalmazd szépítkezéshez!

1. Csinálj pasztát víz és zacc segítségével, és kend fel a bőrödre, ha fel van dagadva a szemed a fáradtságtól. Hagyd rajta 15 percig, csodákat tesz!

2. Masszírozz a bőrödbe egy kevés kókuszolajjal kevert kávézaccot a cellulitisz ellen. A koffein remekül támadja a narancsbőrt, ráadásul nagyon pénztárcabarát megoldaás.

3. Bőrradírként is alkalmazhatod a kávézaccot arcodon. A radírozó hatás mellett élénkít is.

4. Ha sötétebb barna hajat szeretnél, jót tesz egy kávézaccos öblítés. Nem csak fényesebb lesz tőle a hajad, de még a színét is mélyíti.

A kertben is csodákat tesz

1. Ahelyett, hogy felsóznád a teraszt a csigák ellen, inkább a virágágyások környékére szórj el egy kis kávézaccot, és elkerülnek a csigák. Nem szeretik ugyanis a kávéban található savakat.

2. Komposztnak is remekül alkalmazható a nitrogénben gazdag kávézacc.

3. Virágültetéskor is szórhatsz a földbe kávézaccot, jót tesz a növények színének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.