Tanulmányok bizonyítják, hogy az otthoni környezet megváltoztatása, igen jó hatással van a kreatív energiák felszabadítására, a depresszió kezelésére, valamint segít kimozdítani a mindennapos rutinból. Egy kis átalakítást követően az emberek optimistábbá és vidámabbá válnak.

Természetesen egy lakás felújítása – legyen szó csupán egyetlen szobáról – bizony meglehetősen sok munkával, idővel és persze anyagi ráfordítással jár. Ugyanakkor nem szabad elmenni amellett, hogy mennyire megváltoztatja az otthoni légkört, nem beszélve a praktikusabb kihasználtság nyújtotta kényelemről.

Lássunk pár ötletet:

  • A kisebb szobák, helyiségek gyakran azért utálatosak, mert túl sötétek. Ezt világos falszínnel és bútorokkal, valamint megfelelő világítással könnyen orvosolhatod.
  • Gyakran elegendő csupán pár, ízléses dekorációs elemet csempészni az adott helyiségbe, hogy megújuljon.
  • A már kihasználatlan szobáknak adj új funkciót. Így válhat egy dolgozószobából gardrób, vagy egy étkezőből a nappali kibővített része.
  • A legnagyobb változást két szoba egybenyitásával érheted el, bár ehhez nem elég csupán az elhatározás, a legtöbb esetben statikus szakvéleményére is szükséged lehet.
  • A fürdőszobában nem kell feltétlenül a kádat és a mosdókagylót lecserélned ahhoz, hogy másnak tűnjön. A csempék és padlólapok, valamint a színhatás – akár kiegészítőkkel történő – lecserélésével, már is egy teljesen új fürdőt kapsz, jóval kevesebb időért és pénzért.

Most pedig kattints a képre, és néz meg az inspiráló előtte-utána képekből összeállított galériánkat:

Forrás: Instagram/therealswfl