Unod a szokásos turistautakat? Engedd, hogy lenyűgözzön Grúzia vagy éppen Örményország

Grúzia Örményország utazás Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Almati, Asztana, Tbiliszi, Ammán, Jereván : öt sokszínű és izgalmas hely, ahol valószínű még soha nem jártál. Nos, most Kijeven keresztül bármelyik az eddiginél könnyebben megközelíthető, így ha feledhetetlen útra vágysz, egyiket érdemes felvenned a bakancslistádra. 

Kazahsztán vagy Grúzia?

Akit régóta izgatnak Ázsia vadregényes tájai, Kijeven keresztül egyszerűen eljuthat Almatiba, Kazahsztán legnagyobb városába. Ez valóban egy olyan hely, ahol érdemes több napot eltölteni: zöld parkok, fantasztikus múzeumok, üzletek, piacok, kiváló közép-ázsiai éttermek és klubok.

Egyik legszebb látványossága a lélegzetelállító Nagy Almati-tó a várost körülölelő hegyekben, ahol megéri egy nagyot kirándulni.

A Nagy Almati-tó Forrás: Shutterstock

A magasabb pontokat lanovkával, azaz felvonóval érhetjük el, például az 1100 méter magas Kok-Tobe tetejét – az itt található tévétoronyból csodálatos kilátás nyílik a városra. Mindenképp nézzük meg a Zelionyj Bazart, azaz a Zöld Bazárt is, amely a legismertebb piac a helyiek ínycsiklandó portékáival a húsoktól a zöldségekig.

Finom étkekben Grúzia fővárosában, Tbilisziben sincs hiány, amely csodálatosan hangulatos utcáival, tereivel egy darab kézzelfogható történelem.

Egyedi kultúrájának varázsát persze az ország népzenéje és jellegzetes táncai teszik teljessé: megéri mélyebben is megismerni.

Tbiliszi Forrás: Shutterstock

A történelem nyomában: Örményország és Ammán

A történelem szerelmesei imádni fogják Örményország legnagyobb városát, egyben fővárosát, Jerevánt, amely - nem csak - az európai kultúra fontos bölcsője.

Jereván ugyanis az Ararát-hegység északkeleti részén, az Ararát-síkságon fekszik, a Biblia szerint pedig az özönvíz idején az Ararát-hegyen feneklett meg Noé bárkája. Ha tovább kalandoznánk a történelemben, keresve sem találhatnánk ideálisabb helyszínt Jordánia fővárosánál, Ammánnál, amely a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott városa. Állítólag már időszámításunk előtt 8500 évvel is éltek itt, így a bronzkortól napjainkig számtalan emléket figyelhetünk meg. Kötelező például a Citadella-domb, ahol a Régészeti Múzeum és a Herkules-templom után a gazdagon díszített Omajjad-palotát is érdemes megnézni. A rengeteg itt található mecset közül az egyik legszebb a fekete-fehér kövekből épült Abu Darwish.

Omajjad-palota Ammánban Forrás: Shutterstock

Két látványosság között ne felejtsük el megkóstolni Jordánia nemzeti ételét, a bárányhúsból, mandulával, rizzsel és joghurtszósszal készült mansafot!

Ha egy igazán egzotikus célpontra vágyunk, irány India második legnagyobb metropolisza, Delhi. A városban rögtön három világörökségi helyszín is található: a Vörös Erőd, a Kutub Minár és Humájun császár síremléke.

Humájun császár síremléke, Újdelhi Forrás: Shutterstock

Vesszünk el a város keszekusza utcáin, és engedjük magunkat elvarázsolni az Óváros nyüzsgő bazárjai között!

A sokszínű kínálatnak köszönhetően a mangótól kezdve a gyógynövényekből készült italokon és ezüstékszereken át a fűszerekig számtalan portéka közül válogathatunk.

Ősszel is ideális célpont Athén és a görög szigetvilághttp://www.life.hu/lifeutazas/20180830-osszel-is-idealis-celpont-athen-es-a-gorog-szigetvilag-utazas.htmlHa minden alkalommal összefacsarodik a szíved, amikor a Bazi nagy görög lagzit vagy a Mamma Miát nézed, és minden vágyad, hogy egy finom italt szürcsölgetve élvezhesd a hamisítatlan görög vendégszeretet, itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépj! Nincs is nehéz dolgod, ugyanis ma már Athéntól Rodoszig több mint 30 görög városba juthatunk el Budapestről kényelmesen, repülővel. UtazásOrigoZimány Linda és Kedves Ferenc együtt nyaraltak Görögországbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180818-zimany-linda-es-kedves-ferenc-egyutt-nyaraltak-gorogorszagban-csak-baratok.htmlFelröppent a hír, hogy újra együtt van Zimány Linda és Kedves Ferenc. A modell most elmondta, mi az igazság. UtazásOrigoÍgy csodálja a buborékoszlopokat Szinetár Dóra kisfia, Benjihttp://www.life.hu/lifeutazas/20180818-igy-csodalja-a-buborekoszlopokat-szinetar-dora-kisfia-benji.htmlSzinetár Dóra kisfia, Benji most ősszel lesz egy éves. A család most nyaralni ment, a színésznő pedig időnként megosztja a látottakat Utazás--Foci vb 2018: Szabadtéri helyek Budapesten, ahol nézheted a meccsekethttp://www.life.hu/lifeutazas/20180626-szabadteri-helyek-budapesten-ahol-kivetiton-lehet-nezni-a-focivb-dontot-2018.htmlNem túlzás: focilázban ég a világ. A világbajnokság meccseire azok közül is sokan kíváncsiak, akik egyébként nem rajonganak a futballért. Nos, a szurkolásnak a nyár is kedvez, hiszen nem kell a négy fal között, a televízión követned az eseményeket. Összeszedtünk néhány budapesti szabadtéri helyet, ahol a barátaiddal iszogatva adhatsz hangot a gólörömödnek. UtazásOrigoIdén 294 embert mentettek ki a Balatonbólhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180811-iden-294-embert-mentettek-ki-a-balatonbol-oten-fulladtak-bele.htmlA Balaton messze az ország legbiztonságosabb természetes vize, ahol a vízi rendőrök idén 147 kivonulással 294 ember éltét mentették meg, a fulladások száma pedig harmadára csökkent tavalyhoz képest - mondta el Horváth László, a Balatoni Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság vezetője Fonyódon. Utazás--Szardíniáról posztolt bikinis képeket Marenec Fruzsinahttp://www.life.hu/lifeutazas/20180721-szardiniarol-posztolt-bikinis-kepeket-marenec-fruzsina-a-baratok-kozt-egykori-szereploje-musorvezeto.htmlSzardínián nyaral Marenec Fruzsi, a Barátok közt volt szereplője. Amíg ő a tájtól alélt el, addig követői pedig tőle. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.