A régi lesz az új – 2019-es lakberendezési trendelőrejelzés

fashion week 2019 otthon bútor lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évnek megvannak a maga meghatározó stílusirányzatai, trendjei, ezek tehát jövőre sem maradnak el. Az ElleDecor már most bejelentette a 2019-es év bútortrendjeit. Ebből szemezgettünk.

Nagyszabású ágyak

Magas, kárpitozott ágytámla, dupla matrac. Jövőre rengeteg hasonló típusú ággyal találkozhatsz a boltokban, mivel az ilyen kényelmet és fenséges melegséget árasztó hálószobabútorok lesznek a következő év meghatározó darabjai. Az ilyen ágyak nem csupán alvásra hívnak, hanem napközbeni lustálkodásra, családi filmezésre és romantikus együttlétekre is.

Kényelmet és fenséges melegséget árasztó ágy lesz az új kedvenc a hálószobában Forrás: Joy Moyler

Geometriai minták

Ezek eltávolodnak a törzsi motívumoktól, egyfajta modern absztrakt hatást keltő festmények, kárpitok és kiegészítők jönnek 2019-ben, méghozzá kontrasztos színekben és aszimmetrikus formákban.

Geometrikus minták Forrás: Grey Crawford

Természetes anyagok

A kőzetek, az ásványok, a fa és a parafa jövőre a luxust fogják képviselni. Nem csupán a használati tárgyakon jelennek majd meg, az egyszerű vizuális élményt nyújtó textúrák is hódítani fognak.

A kőzetek, az ásványok, a fa és a parafa jövőre a luxust fogják képviselni Forrás: Elite Stone

Az egyenes a múlté

A lekerekített bútorok – mint például az 1970-es éveket idéző fotelek – ismét trendik lesznek. Nem kell természetesen az egész lakást újrabútoroznod, elég egy-két ilyen elemet beszerezned, hogy a kellő hatást elérd.

A lekerekített bútorok ismét trendik lesznek Forrás: Virginia Macdonald

Innovatív fémfelhasználás

A fémeket sokkal érdekesebb módon fogják használni, és sokkal népszerűbbek lesznek, mint valaha. Csipkék, hálók, netán tömbök költöznek be otthonainkba, melyek többsége felér majd egy műremekkel.

Innovatív fémfelhasználás Forrás: Joy Moyler

Egyedi darabok

A megrendelésre és limitált szériában, kézzel készült bútorok, dekorációs elemek 2019-ben igen népszerűek lesznek. Az a folyamat, amelyben tudjuk, hogy ki, hogyan és mikor készítette az adott bútort, tárgyat, felbecsülhetetlen értéket képvisel már most is, melyet jövőre sokkal jobban fogunk szeretni, és többet is áldozunk majd rá.

A megrendelésre és limitált szériában, kézzel készült bútorok, dekorációs elemek 2019-ben igen népszerűek lesznek Forrás: Fyrn

A régiségek továbbra is trendik maradnak – ahogy mindig is –, ám a következő évben a modern környezetben is elhelyezhető daraboké lesz a főszerep.

Méregdrága lakberendezés: nézz körbe a luxuscuccok közötthttp://www.life.hu/otthon/20181030-meregdraga-lakberendezes-nezz-korbe-a-luxus-cuccok-kozott.htmlNem kell sokáig keresgélnünk, hogy túlárazott, méregdrága termékekre bukkanjunk. A most következőkben olyanokat hoztunk, amelyek itt-ott ugyan aranyozottak, márványalapon fekszenek, neves tervezők keze nyomát viselik, de a hozzájuk rendelt árakkal kissé megszaladt a gyártó tolla. OtthonOrigoŐszi lakberendezési ötletek a praktikusság jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20181024-oszi-lakberendezesi-otletek-tippek-a-praktikussag-jegyeben.htmlEzen a héten az ősz megmutatta méregfogát, döbbenetes széllel, esővel és hideg levegővel kellett szembesülnünk. Október vége így tehát nem csupán a ruhatárunkban, de az otthonunkban is komoly változásokat hoz. Mutatjuk a legjobb és legpraktikusabb ötleteket, hogy ha kissé megkésve is, de fel tudj készülni az őszre. OtthonOrigoRendetlenség, kosz, szanaszét heverő holmik - Így élnek a magyarokhttp://www.life.hu/otthon/20181012-rendetlenseg-kosz-szanaszet-hevero-holmik-igy-elnek-a-magyarok.htmlAz emberek imádják lakásukat csinosítgatni, praktikusabbá, stílusosabbá varázsolni. Legalábbis ez derül ki az IKEA reprezentatív felméréséből, mely szerint világszerte az emberek 20 százaléka vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába. De hová tűnnek a már meglévő dolgok, és kinek mit jelent a rendetlenség? Most mindenre választ kapsz. OtthonOrigoLégy merész! Nézd meg mi az idei trend a fugaszíneknél!http://www.life.hu/otthon/20181009-legy-meresz-nezd-meg-mi-az-idei-trend-a-fugaszineknel.htmlA csempe és járólapok esetén hajlamosak vagyunk csak azok mintájára és színére összpontosítatni, pedig egy megfelelő fuga választásával, akár jóval kevesebb pénzből is felújíthatjuk a lakásunkat. OtthonOrigoEzek az álomszép fürdőszobák titkai: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20181002-ezek-az-alomszep-furdoszobak-titkai-fotok.htmlA fürdőszoba általánosságban a lakás második legkisebb helyisége. Ez igen sajnálatos, mivel a kikapcsolódás és a reggeli készülődés mellett, még sok egyéb más otthoni történés helyszínéül is szolgálhat. A fehér csempék, pangó légkör és a „jó lesz az úgy" hozzáállás miatt azonban sajnos sokan inkább csak átfutunk rajta, mintsem élveznénk az atmoszféráját. Most nézzük meg, mitől is lesz igazán álomszerű egy fürdőszoba! OtthonOrigoLégy Te a lakberendezési stílusrendőrség: Menő vagy ciki?http://www.life.hu/otthon/20180912-legy-te-a-lakberendezesi-stilusrendorseg-meno-vagy-ciki-szavazas.htmlRengeteg olyan lakberendezési stílus, elem és kiegészítő van, amely megrekedt az évek örvényében, és mi sem szeretnénk őket lecserélni. Beépülhetnek otthonunk stílusába, ragaszkodhatunk hozzájuk, netán praktikumuk miatt nem akarunk megválni tőlük. A következőkben összeszedtünk ezek közül párat, melyeknél nehéz eldönteni, hogy valóban lejárt-e az idejük. Dönts Te! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.