Életét veszthette az a 27 éves, amerikai turista, aki a világtól elzárt Északi-Szentinel-szigetre látogatott.

Még mindig vannak olyan kisebb szigetek, amelyek teljesen függetlenül működnek, és akiknek lakói nem szívesen látják a betolakodókat. Ilyen az Északi-Szentinel-sziget is, ahová a tiltás ellenére elutazott egy 27 éves amerikai turista. Az ott élők nyílzáporral és dárdákkal fogadják az idegeneket, ez a látogató sem járhatott jobban.

Nyílzáporral fogadják a betolakodókat a bennszülöttekForrás: Shutterstock


Utoljára azok a halászok látták őt, akik kitették az Andamán- és Nikobár-szigetekhez tartozó terület közelében, november 16-án. A mintegy 60 négyzetkilométeres Északi-Szentinel-sziget India felügyelete alá tartozik, ám ellenséges lakossága miatt mondhatni autonómiát élvez  - írja az MTI. A szentinelézek a világ egyik legelszigeteltebb népcsoportja, tagjai máig halászó, vadászó, gyűjtögető életmódot folytatnak. Rendkívül érzékenyek a behurcolt betegségekre, és ellenségesek is az idegenekkel. A szigetet és vizeit tilos megközelíteni. 
A 27 éves amerikai férfi hajón utazott a szigetig, majd kenuval folytatta útját. Az őt szállító halászokat őrizetbe vették, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismeretlen tettesek ellen eljárást indítottak az ügyben.  Az elmúlt napokban helikopterekkel próbáltak az amerikai férfi nyomára bukkanni. A történtekről értesítették az amerikai nagykövetséget" - mondta el Dzsatin Narval rendőrségi szóvivő. A halászok elmondták: látták, hogy a turistára nyílzápor zúdul, majd a szentinelézek a partra vonszolták őt, és eltűntek vele a növények között - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva az NDTV indiai hírcsatorna.