Helyi idő szerint hétfőn hajnalban adják át a filmes szakma egyik legnagyobb elismerésének számító Oscar-díjakat. A 91. Oscar-gála nemcsak a filmrajongókat, de a divat szerelmeseit is lázban tartja. Utóbbiaknak kedvezünk most, ráhangolódásképpen a „Legjobb színésznő” kategória esélyesei között keressük a legstílusosabbat.

  • Yalitza Aparicio (Roma)

A 25 éves mexikói származású színésznő teljesen új név a filmiparban, és első szerepe máris Oscar-jelölést hozott neki. Az Alfonso Cuarón által rendezett Roma című fekete-fehér film egy mexikói családtörténet a '70-es évekből. Mint színésznő, Yalitza Aparicio sokkal inkább tehetségével, mintsem stílusérzékével tűnik ki.

Yalitza AparicioForrás: Getty Images
  • Glenn Close (A férfi mögött)

A férfi árnyékában élő, majd öntudatra ébredő nő megformálásáért jelölték Oscar-díjra Glenn Close-t. A színésznő játéka valóban parádés, Golden Globe-díjat is kapott érte. Nem mellesleg vörös szőnyeges megjelenései is emlékezetesek maradtak a film premierei során: a klasszikusabb dívás, de a fiatalos és üde megjelenést is kiválóan hozta.

Glenn CloseForrás: Getty Images
  • Olivia Colman (A kedvenc)

Emma Stone és Rachel Weisz mellékszereplőként kaptak jelölést, Olivia Colman pedig a film főszereplőjeként. A Golden Globe-on őt is díjjal jutalmazták, így az Oscaron is nagy esélyesként indul. A színésznő visszafogottabb stílust képvisel, valójában feledhetetlen pillanatai nem igazán voltak.

Olivia ColmanForrás: Getty Images
  • Lady Gaga (Csillag születik)

Ha már a feledhetetlen pillanatoknál tartunk, akkor itt van Lady Gaga, aki énekesnőként és stílusikonként is nem egyszer bizonyított már. Ezúttal pedig színésznőként vett le minket a lábunkról a Csillag születik című moziban nyújtott alakításával. Gaga extrém, polgárpukkasztó stílusa a film premierein elmaradt, és helyette az elegánsabb, drámai megjelenésű dívát hozta.

Lady GagaForrás: Getty Images
  • Melissa McCarthy (Megbocsátasz valaha?)

Új korszak kezdődhet Melissa McCarthy életében. Mi kifejezetten örülünk, hogy ezt az oldalát is megmutatta, tehetsége sokkal inkább kibontakozott a drámai karakterben, mint a korábbi vígjátékokban. A színésznőt egyébként a vörös szőnyeges megjelenései miatt is kedveljük, habár tud rosszul választani, de nagyon jól is. A Megbocsátasz valaha? premierein, illetve az Oscar előtti díjátadókon is szebbnél szebb ruhákban tündökölt, és ami szintén fontos, hogy az alakjához passzoló darabokat viselt. 

Melissa McCarthyForrás: Getty Images