A vegán étrend hozta helyre a 135 kilós lány életét

Forrás: Instagram/vanessaleeflores -
növényi étrend életmódváltás mexikói vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már gyerekként is túlsúlyos volt, fiatal felnőttként pedig már 135 kiló volt a mexikói származású Vanessa Flores, aki 26 évesen döbbent rá, hogy egyáltalán nem szereti önmagát, és ezen változtatni akart. Ismerd meg Vanessa életmódváltásának történetét!

"Egy hagyományos mexikói családban nőttem fel, a rizs, a bab, a tortilla mindennapos étel volt, mellette viszont sok feldolgozott élelmiszert is ettem, köztük persze gyorséttermi fogásokat, csipszeket, fánkokat. Sajnos hamar túlsúlyos lettem. Ahogy idősödtem, természetesen ez egyre jobban zavart. Fiatal felnőttként már 135 kiló voltam. Sokféle diétát kipróbáltam, de végül mindig visszajöttek rám a leadott kilók.

Nagyon hosszú ideig küzdöttem ezzel a felesleggel, és közben persze önmagammal is. 26 évesen rájöttem, hogy el kell kezdenem szeretni önmagamat, hogy aztán mások szeretetét is el tudjam fogadni. 2013-ban, egészen pontosan újévkor megfogadtam, hogy életmódot váltok. Kipróbáltam a vegán étrendet, rengeteget olvastam róla, és egyre mélyebbre ástam magam a témában. Soha nem gondoltam, hogy a testünkbe bevitt élelmiszerek milyen hatással lehetnek ránk, és a legérdekesebb, hogy nemcsak a testi egészségünkre, de a mentális egészségünkre is hatással vannak. Én legalábbis ezt tapasztaltam a vegán étrend kapcsán.

Vanessa Lee Flores Forrás: Instagram/vanessaleeflores

A vegánságom első hat hónapjában 27 kilót fogytam. Ezt csakis a táplálkozással értem el, edzőterembe ugyanis még mindig nem mertem bemenni, mert szégyelltem a súlyomat. Amikor úgy éreztem, kicsit unalmassá vált már számomra a vegán étrend, elkezdtem sovány húsokat és tojást is enni, de továbbra is magamnak főztem, és kerültem a feldolgozott élelmiszereket.

A szénhidrátok bevitelére is nagyon odafigyeltem, és később összehangoltam az edzéseimmel is. Egy négynapos ciklust követtem:

  • 1. nap: 25 gramm szénhidrát, pihenőnap
  • 2. nap: 50 gramm szénhidrát, kardio nap
  • 3. nap: 75 gramm szénhidrát, súlyemelés
  • 4. nap: 100 gramm szénhidrát, súlyemelés

Habár a fodrászszalonban egész nap talpon vagyok, ez a fajta mozgás össze sem hasonlítható azzal, amikor lemegyek a konditerembe. Ma már otthonosan mozgok itt, sőt, új barátokat is szereztem. A testmozgás szinte már rutinná vált, és nemcsak az edzőteremben mozgok, hétvégén is szívesen szervezek szabadtéri programokat, lovaglást, kerékpározást, túrázást.

2013 óta 61 kilót fogytam, de ez még nem az út vége, habár a mostani súlyommal, a mostani energiáimmal is nagyon-nagyon boldog vagyok. 2019-ben további 9 kilót szeretnék leadni. Utólag egyébként azt kell mondanom, hogy rossz okból vágtam bele a fogyókúrába. Valójában csinosabb szerettem volna lenni, és persze szerettem volna egy párkapcsolatot. De azóta rájöttem, hogy a fogyás sokkal többet jelent. Nemcsak nagyobb önbizalmat kaptam, de egészségesebb vagyok, mint valaha. 31 éves lettem, de 21-nek érzem magam. Most úgy érzem, bármire képes vagyok – egy kapcsolatban, vagy éppen egyedül."

"Nemcsak nagyobb önbizalmat kaptam, de egészségesebb vagyok, mint valaha." Forrás: Instagram/vanessaleeflores
Így csillapítsd a cukoréhségedet a diéta alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190221-igy-csillapitsd-a-cukorehsegedet-dieta-alatt.htmlSokaknak az a legnehezebb a diétában, hogy le kell mondani az édes élvezetekről. Pedig lemondásra nem is kell gondolni, sokkal inkább arról van szó, hogy az édes ízeket is tudatosan kell beiktatni az étrendbe. Megmutatjuk, hogyan. Ez Zsír!OrigoHonnan kerülnek ételeink az asztalra? Így válassz minőségi termékekethttp://www.life.hu/ez-zsir/20190220-honnan-kerulnek-eteleink-az-asztalra-igy-valassz-minosegi-termekeket.htmlÉrdemes néha komolyan belegondolni abba, hogy pontosan mi az, amit reggeliként, ebédként, vacsoraként, vagy nassolnivalóként elfogyasztunk, amivel táplálni, éltetni akarjuk a szervezetünket. Tudjuk, hogy honnan érkeztek ezek az élelmiszerek, tudjuk, hogy milyen körülmények között termesztették, vagy ha feldolgozott élelmiszerekről van szó, tudjuk pontosan, hogy mit tartalmaznak? Ez Zsír!Origo184 kilóról fogyott le: így változott meg az életehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190218-184-kilorol-fogyott-le-angel-diaz-igy-valtozott-meg-az-elete.html31 évesen érte el legmagasabb súlyát Angel Diaz, egészen pontosan a 184 kilót. Fiatal édesapaként végül rádöbbent, hogy nem hagyhatja el magát ennyire, hiszen látni szeretné a gyerekeit felnőni. Ahogy meghozta a döntést, máris életmódváltásba kezdett. Ismerd meg Diaz történetét! Ez Zsír!Origo3 + 1 rossz szokás, amivel elrontod a fogyókúráthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190214-rossz-szokasok-amikkel-elrontod-a-fogyokurat.htmlSokan elkövetik azt a hibát, hogy mindenféle tájékozódás nélkül belevágnak egy tarthatatlan fogyókúrába, aztán néhány hét után jönnek is a nehézségek. Érdemes alaposan körbejárni a témát, és a legfőbb pontokat mindenképpen betartani. Íme, néhány szempont, amin könnyen elcsúszhat a fogyókúra! Ez Zsír!OrigoNapi 5 perc a lapos hasért: így csináldhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-napi-5-perc-a-lapos-hasert-edzes.htmlHa a lapos has a célod, mindössze napi ötperces edzéssel is elérheted. Csináld csak önmagában vagy a szokásos edzésed kiegészítéseként a következő mozgássort – nem fogsz benne csalódni. Ez Zsír!Origo5 szabály, amit soha ne szegj meg, ha fogyni akarszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190206-ezeket-a-szabalyokat-soha-ne-szegd-meg-ha-fogyni-akarsz.htmlAki diétába kezd, bizony szembesülhet azzal, hogy valamiért nem működik a fogyás, nem úgy halad az életmódváltás, ahogy ő elvárná. Több hiba is csúszhat a dologba, de van néhány tényleg kőbe vésett szabály, amelyet soha nem szabad megszegni, ha komolyan gondoljuk a változást. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.