A meleg padlóburkolat pillanatok alatt otthonossá varázsolja a szobákat, hiszen természetes anyagának köszönhetően közel hozza a békés természetet. Sok variánsa közül a laminált padló az, amely nem csupán költséghatékonysága miatt az egyik legkedveltebb burkolat.

A laminált padló számtalan mintázattal és színben kapható, így otthonod padlózatát valóban a saját stílusodhoz szabhatod, kompromisszumok nélkül. Ám az esztétikumon túl más jelentős érvek is szólnak mellette.

1. Időtálló 

A padlóburkolatokat mindenki hosszú távra tervezi, ennek mentén pedig a laminált padló kiváló választás, hiszen a minőségét hosszú éveken át megőrzi. A hagyományos faburkolatokkal szemben nem repedezik, nem szárad ki, emellett UV-álló, és erős, sok napfény hatására sem színeződik el, továbbá kopásállósága is igen magas.

A laminált padló erős, sok napfény hatására sem színeződik elForrás: Shutterstock

2. Egyszerűen lerakható 

Másik igen fontos előnye, hogy könnyedén lerakhatod akár te magad is, magasabb fokú előkészületek nélkül. Ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg, mivel nem kell szakembert felkérned a művelet elvégzésére. De ha biztosra mennél, most már akár ingyenes eseményeken is elsajátíthatod a laminált padló lerakásának fortélyait. Meglévő burkolatra is felhelyezhető – méghozzá gyorsan –, azonnal használatba vehető, és nem igényel utókezelést sem. 

3. Csendes 

A laminált padló alá különféle alátétek helyezhetők, amelyekkel jelentősen növelhető a hangszigetelés, azaz csökkenthető a lépések keltette zaj. Ez akár társasházak, akár emeletes családi házak esetén is igen hasznos tulajdonság lehet.

A laminált padló alá különféle alátétek helyezhetők, amelyekkel jelentősen növelhető a hangszigetelésForrás: Shutterstock

4. Könnyű tisztán tartani 

Megfelelő letétele után nem maradnak apró rések, amelyekben megülhetne a szennyeződés. Nem kell külön ápolóval kezelni, egyszerűen csak hagyományosan tisztítani. Mivel antisztatikus a felülete, nem vonzza a port, így allergiások számára is remek választás.

5. Padlófűtéssel kompatibilis

A lakásfelújítások kiemelt elemét képezi a padlófűtés beszerelése, amely egy speciális alátéttel a laminált padló alá is beszerelhető.

Egy speciális alátéttel a padlófűtés a laminált padló alá is beszerelhetőForrás: Shutterstock

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.