lakásfelújítás bauhaus2019 laminált padló padlóburkolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meleg padlóburkolat pillanatok alatt otthonossá varázsolja a szobákat, hiszen természetes anyagának köszönhetően közel hozza a békés természetet. Sok variánsa közül a laminált padló az, amely nem csupán költséghatékonysága miatt az egyik legkedveltebb burkolat.

A laminált padló számtalan mintázattal és színben kapható, így otthonod padlózatát valóban a saját stílusodhoz szabhatod, kompromisszumok nélkül. Ám az esztétikumon túl más jelentős érvek is szólnak mellette.

1. Időtálló

A padlóburkolatokat mindenki hosszú távra tervezi, ennek mentén pedig a laminált padló kiváló választás, hiszen a minőségét hosszú éveken át megőrzi. A hagyományos faburkolatokkal szemben nem repedezik, nem szárad ki, emellett UV-álló, és erős, sok napfény hatására sem színeződik el, továbbá kopásállósága is igen magas.

A laminált padló erős, sok napfény hatására sem színeződik el Forrás: Shutterstock

2. Egyszerűen lerakható

Másik igen fontos előnye, hogy könnyedén lerakhatod akár te magad is, magasabb fokú előkészületek nélkül. Ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg, mivel nem kell szakembert felkérned a művelet elvégzésére. De ha biztosra mennél, most már akár ingyenes eseményeken is elsajátíthatod a laminált padló lerakásának fortélyait. Meglévő burkolatra is felhelyezhető – méghozzá gyorsan –, azonnal használatba vehető, és nem igényel utókezelést sem.

3. Csendes

A laminált padló alá különféle alátétek helyezhetők, amelyekkel jelentősen növelhető a hangszigetelés, azaz csökkenthető a lépések keltette zaj. Ez akár társasházak, akár emeletes családi házak esetén is igen hasznos tulajdonság lehet.

A laminált padló alá különféle alátétek helyezhetők, amelyekkel jelentősen növelhető a hangszigetelés Forrás: Shutterstock

4. Könnyű tisztán tartani

Megfelelő letétele után nem maradnak apró rések, amelyekben megülhetne a szennyeződés. Nem kell külön ápolóval kezelni, egyszerűen csak hagyományosan tisztítani. Mivel antisztatikus a felülete, nem vonzza a port, így allergiások számára is remek választás.

5. Padlófűtéssel kompatibilis

A lakásfelújítások kiemelt elemét képezi a padlófűtés beszerelése, amely egy speciális alátéttel a laminált padló alá is beszerelhető.

Egy speciális alátéttel a padlófűtés a laminált padló alá is beszerelhető Forrás: Shutterstock

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.