Mihalik Enikő, az egyik leghíresebb magyar szupermodell, akit manapság youtuberként is megismerhettünk, ezúttal egy jótékony esemény kedvéért tér haza New Yorkból. Enikő az UNICEF Magyarország Bajnokaként májusban megnyitja a Mihalik x UNICEF Pop-Up Store jótékonysági ruhavásárát Budapesten, amellyel a szervezet legújabb adománygyűjtő kezdeményezését kívánja népszerűsíteni.

Divattal segíteni

„Azzal próbálok segíteni, amihez a legjobban értek: a divattal” – mondta Mihalik Enikő a mozgalom kapcsán. A kétnapos vásáron bárki hozzájuthat majd hazai és nemzetközi sztárok legdivatosabb ruháihoz, kiegészítőihez, amelyeket Enikő és az UNICEF kérésére örömmel ajánlottak fel, hogy a befolyt összeggel a világ legelesettebb gyerekeit segítsék.

Mihalik Enikő az UNICEF Magyarország legújabb adománygyűjtő kezdeményezését népszerűsítiForrás: UNICEF Magyarország
Ezzel az akcióval nem csak egy egyszeri támogatást szeretnék gyűjteni a szervezet munkájához, a cél az, hogy minél többen kövessék a példámat és szervezzenek a saját ismerőseik körében hasonló magánrendezvényeket.

Mindenkinek a szekrényében foglalják a helyet valamilyen okból ritkán hordott kincsek, sokszor mégis nehezen engedjük el ezeket. Most megválhatunk tőlük úgy is, hogy közben jól érezzük magunkat a barátainkkal, szerzünk néhány új, izgalmas darabot és jót is teszünk” – mondta a szupermodell.

„Követes” adománygyűjtés

„A világ más pontjain már nagy hagyománnyal bíró, úgynevezett 'követes' adománygyűjtésnek számtalan formája van, de a lényeg ugyanaz: nem kell vagyonos vagy ismert embernek lenni ahhoz, hogy sokat tegyünk egy jobb világért” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Bárki indíthat saját kampányt egy-egy jó ügyért az ismerősei körében, vagyis segíthet úgy, hogy ezzel közösséget is épít, jól érzi magát és bizonyos értelemben legalább annyit kap, mint amennyit ad. Azt tapasztaljuk, hogy az emberek Magyarországon is különösen szívesen állnak karitatív ügyek mellé, ha az valami kreatív, kellemes aktivitáshoz kapcsolódik. Enikő segítségével a fenntartható divat iránt érdeklődőket szólítjuk meg, reméljük, hogy sokan eljönnek vásárolni és még többen csatlakoznak a kampányunkhoz saját gyűjtéssel, saját eseménnyel” – magyarázza a gyermekjóléti szervezet vezetője. 

A kezdeményezéshez saját gyűjtéssel, saját eseménnyel is lehet csatlakozniForrás: Shutterstock

Second hand darabok modellektől és tervezőktől

„Az elmúlt hónapokban végigjártam a modell és divattervező barátnőimet New Yorkban, Budapesten, Párizsban és szerte a világon, kiválogattunk a ruhásszekrényeikből néhány különleges darabot, amelyeket ebben a két napban az érdeklődők személyesen tőlem tudnak megvásárolni” – mondta Mihalik Enikő.

Egyre többen keresik az egyedi, second hand darabokat, már csak a fenntartható divat etikus szempontjai miatt is, de aki most velünk tart, az nemcsak a ruhatárát dobhatja fel, hanem egy különösen nemes kezdeményezést is támogathat: a bolygónk és a gyermekeink jövője érdekében

 – tette hozzá a világhírű topmodell, akihez magyar hírességek is csatlakoztak felajánlásokkal.

A modell és divattervező barátnőitől kiválogatott különleges darabokat is meg lehet majd vásárolni személyesen EnikőtőlForrás: Harper's Bazaar

Csatlakozz te is

„Olyan ruhákat hozok magammal, amelyeket én is örömmel viselnék. A divat és a jótékonyság ünnepe lesz ez a két nap” – mondta Enikő, aki személyesen fogadja majd a vásárlókat a május 10-én és 11-én nyitva tartó pop-up store-ban, a H&M belvárosi bemutatótermében. „Őszintén remélem, hogy sokan regisztrálnak és szerveznek majd az enyémhez hasonló jó hangulatú gardróbfrissítő bulikat – az első tíz legsikeresebb adománygyűjtőt pedig külön is vendégül fogom látni a nyitás előtt, és elsőként választhatnak az általam összegyűjtött darabokból.”