Ekkor érhet az országba az influenzajárvány

Forrás: Thinkstock -
oltóanyag járvány influenza influenzajárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várhatóan december végén, január elején érkezik Magyarországra az influenzajárvány.

Előreláthatóan december végén, január elején érhet Magyarországra az influenzajárvány, ezért érdemes már most beadatni a védőoltást – árulta el az egészségügyi államtitkár az M1-en. Horváth Ildikó hozzátette, bár influenzaszerű megbetegedések már vannak, ezek száma tartósan alacsony.

Mint mondta, az oltóanyagban a vírusnak csak az immunrendszert kiváltó részei vannak benne és a beoltás után a felnőttekben nagyjából két hét alatt alakul ki védettség.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Az államtitkár hangsúlyozta: 1,3 millió ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál, amiket a kockázati csoportokba tartozók kaphatják meg. Ilyenek például a várandós kismamák, a cukorbetegek, a szív-, érrendszeri betegségben szenvedők, a veleszületett vagy betegség, kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedők. Emellett minden 60 év feletti jogosult az ingyenes védőoltásra.

A patikákba a jövő héten érkezik meg az oltóanyag, amelyet receptre kaphatnak meg a betegek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.