Korda György meglepő titkot árult el Csukás Istvánról

fotó: Talán Csaba -
Korda György Csukás István Balázs Klári szenvedély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korda György és az ország mesemondója, Csukás István húsz évig ültek egy asztalnál. Imádtak kártyázni.

Az egész országot megrázta a hír, hogy hétfőn elhunyt Csukás István. A legendás írót az egész ország gyászolja. Korda Görgy a Ripostnak árulta el, hogy közel húsz éven át játszottak és, hogy Csukás István nem csak az írásban remekelt.

„Gyurit nagyon szíven ütötte a szomorú hír. Sokat találkoztunk vele a Fészek Művészklubban. A férjem jól ismerte Istvánt, sokat kártyáztak együtt"

-kezdte Balázs Klári, aki rögtön át is adta a szót férjének.

„Nekem kártyapartnerem volt István. Húsz évig ültünk egy asztalnál a Fészek Klubban. Römiztünk. István imádott römizni, és bravúrosan jól keverte a lapokat.

Az írás mellett a kártyázás volt a második szenvedélye„

Csukás István fotó: Talán Csaba

Az egykori táncdalénekes évtiztedes titokról rántotta le a leplet:

"Tordy Géza, Benedek Miklós, Csurka László, Csukás István és én – így játszottunk együtt. Néha csatlakozott Bácskay Lauró István filmrendező, aki a Keménykalap és krumpliorrt rendezte, amit szintén Csukás írt. Micsoda partik voltak! István egy aranyos, szellemes ember volt, aki mindig mosolygott a nagy bajsza alatt. Ezt idáig magamban tartottam, de most már nem titkolom tovább:

engem az sem érdekelt, hogy nyerek vagy vesztek ellene, csak boldogan hallgattam a szellemes mondatait, ami játék közben dőlt belőle."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.