Korda György és az ország mesemondója, Csukás István húsz évig ültek egy asztalnál. Imádtak kártyázni.

Az egész országot megrázta a hír, hogy hétfőn elhunyt Csukás István. A legendás írót az egész ország gyászolja. Korda Görgy a Ripostnak árulta el, hogy közel húsz éven át játszottak és, hogy Csukás István nem csak az írásban remekelt. 

„Gyurit nagyon szíven ütötte a szomorú hír. Sokat találkoztunk vele a Fészek Művészklubban. A férjem jól ismerte Istvánt, sokat kártyáztak együtt" 

-kezdte Balázs Klári, aki rögtön át is adta a szót férjének.

„Nekem kártyapartnerem volt István. Húsz évig ültünk egy asztalnál a Fészek Klubban. Römiztünk. István imádott römizni, és bravúrosan jól keverte a lapokat. Az írás mellett a kártyázás volt a második szenvedélye„ 

Csukás Istvánfotó: Talán Csaba

Az egykori táncdalénekes évtiztedes titokról rántotta le a leplet:

"Tordy Géza, Benedek Miklós, Csurka László, Csukás István és én – így játszottunk együtt. Néha csatlakozott Bácskay Lauró István filmrendező, aki a Keménykalap és krumpliorrt rendezte, amit szintén Csukás írt. Micsoda partik voltak! István egy aranyos, szellemes ember volt, aki mindig mosolygott a nagy bajsza alatt. Ezt idáig magamban tartottam, de most már nem titkolom tovább: engem az sem érdekelt, hogy nyerek vagy vesztek ellene, csak boldogan hallgattam a szellemes mondatait, ami játék közben dőlt belőle."