Kiderült miért előnyösebb a mély hang

Forrás: Shutterstock -
nők hang férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mély hangú férfiak sikeresebbek a nőknél, ennek okán a magasabb hangú srácok epekednek a mélyebb orgánumért. Azonban az előnyök nem csak a női szívek meghódítására szolgálnak.

A mély hang erőt, rátermettséget, intelligenciát, tájékozottságot és dominanciát sugároz. Felmérések alapján sokkal többen szavaznak mélyebb hangú politikusokra is.

Az emlékezésnél is sokat számít a hang mélysége. A nők jobban emlékeznek olyan dolgokra, amit egy dörmögős férfi mondott nekik.

A mély hang erőt, rátermettséget, intelligenciát, tájékozottságot és dominanciát sugároz Forrás: Shutterstock

Az első benyomás sokkal imponálóbb lehet, különösen a magas hangú nőknek, így nagyobb százalékban több gyermekük van a mélyebb orgánumú férfiaknak.

Mindemellett pedig férfi elrettentő hatása van. Ami furán hangzik, de különböző kutatások megállapították, hogy a férfi mély hang elsősorban nem a nőkről szólt, hanem a védelmezésről. Ami azért szerencsés, hiszen így nagyobb az esély a konfliktusok verbális lerendezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.