A koronavírus után majd az alkoholizmustól kell tartanunk?

Forrás: Shutterstock -
alkoholizmus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karantén miatt jóval több alkohol fogy, mint a mindennapokban eddig, ez pedig egy újabb egészségügyi krízist idézhet elő.

A portsmouthi egyetem kutatói az emberek alkoholfogyasztási szokásait tanulmányozták, annak érdekében, hogy kiderítsék milyen arányban fordulnak alkoholhoz a koronavírus okozta stressz, szorongás és unalom enyhítésére. - írja a Metro.

Forrás: Shutterstock

Ezt mutatja a Nielsen globális felmérése is, ahol aggasztó számok jöttek ki: a járvány óta ugyanis 291 százalékkal nőtt meg az alkoholos italok iránti kereslet.

A tanulmány egyik szerzője szerint ez egyáltalán nem meglepő. Hiszen egy olyan helyzettel találta magát szemben az emberiség, amire eddig még nem volt példa: több milliárd ember van bezárva az otthonába, rengetegen munkanélkül, valamint a járvány sokakat elszakított a családjuktól, barátaiktól, és szellemileg erre senki sem volt felkészülve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.