divatbemutató savtámadás áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angliában drasztikusan megemelkedet a savtámadások száma, legtöbbször az indiai etnikumhoz tartozó nőket éri. Most egy divatbemutatót rendeztek az áldozatokért, ahol többen felvonultak a kifutón közülük.

Egy savtámadás túlélője úgy döntött, hogy divatbemutatót szervez szerencsétlenül járt társaiért. A VICE kisfilmjében elmondta, patriarchális világban élünk, ahol a férfiak tárgynak tekintik a nőket, és saját tulajdonukként kezelik őket. Aki megpróbál megszökni, durva büntetésre számíthat, ilyen például gyakran a savtámadás. Aki túléli, annak az egészségügyi károk mellett szembe kell néznie azzal is, hogy külseje megváltozott, és mostantól ezzel kell együtt élnie. A divatbemutató célja, hogy szembe tudjanak nézni új arcukkal, és segít feldolgozni a lelki traumát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.