Jókor, jó helyen? Így fedezték fel a legnagyobb szupermodelleket

Kate Moss modell Gisele Bündchen Palvin Barbara Mihalik Enikő Naomi Campbell Cindy Crawford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Irigylésre méltónak tűnhet a szupermodellek élete, hiszen gyönyörűek, sikeresek, gazdagok, és mesés ruhákban flangálhatnak. De mégis hogyan kezdődött az álomkarrier? Meglepő, de a legtöbbjük egyszerűen jókor volt, jó helyen, ugyanis az utcán szólították le őket. A tizenéves lányok akkor még csak nem is gondoltak arra, hogy modellkedjenek, de kemény munkával a csúcsra küzdötték magukat az évek során. 

Naomi Campbell

Naomi Campbell Forrás: Harper's Bazaar

A fiatal Naomi barátaival lógott iskola után, amikor odalépett hozzá egy ügynökség vezetője, és megkérdezte, lenne-e kedve a modellkedéshez. A 15 éves lány édesanyja azonban megtiltotta, mert úgy gondolta, az iskolára kell koncentrálnia ennyi idősen. Ám Naomi titokban elment a castingra, amin nagyon jól szerepelt. Utána édesanyja áldását adta rá amennyiben új „hobbija" nem megy a tanulás rovására.

Kate Moss

Kate Moss Fotó: Peter Lindbergh

Egy reptéren szúrta ki magának Kate-et Sarah Dukas, a Strom ügynökség alapítója, aki figyelte a 14 éves lányt míg várakoztak, majd a repülőn odament hozzá, és felkérte, hogy dolgozzon neki.

Cindy Crawford

Cindy Crawford Forrás: Playboy

A fiatal lány éppen egy kukoricaföldön dolgozott, amikor egy helyi újság fotósa felfigyelt rá, és készített néhány képet róla. Az 1982-es fotó annyira híres lett, hogy a tizenéves Cindy ezután elindult John Casablancas Look of the Year versenyén, amit meg is nyert. Innen indult be a karrierje.

Gisele Bündchen

Gisele Bündchen Forrás: NorthPhoto

Már anyukája is látta a jövő szupermodelljét a kis Gisele-ben, ezért be is íratta egy modelliskolába, viszont a tartása borzalmas volt, így ott nem igazán értékelték a lány adottságait. Később azonban egy McDonald's-ban hamburger falatozás közben lépett oda a 14 éves lányhoz egy ügynökség dolgozója, és ajánlott munkát neki.

Winnie Harlow

Winnie Harlow Forrás: Getty Images for Victoria's Secret/2018 Getty Images/Dimitrios Kambouris

Ma már nem csak az utcán, hanem a közösségi oldalakon is le lehet vadászni sztármodelleket. Ez történt a vitiligoban szenvedő Winnie Harlow-val is, akit maga Tyra Banks fedezett fel az Instagramon, amikor különleges lányok után kutatott Topmodell leszek című műsorába.

Mihalik Enikő

Mihalik Enikő Forrás: Instagram/eniko

A magyar lány karrierje is hasonlóan indult, mint híres elődjeinek: egy békéscsabai áruházban szólították le 15 éves korában. Így került Kajdi Csaba ügynökségéhez, aki innentől egyengette Enikő karrierjét. Japántól Koreáig hosszú utat járt be míg New Yorkba került, ahol a Gucci divatbemutatója után munkát ajánlottak neki a márka kampányfotózásán is. A fotósok felfigyeltek a magyar szépségre, innentől nem volt megállás.
Ügynöke, Kajdi Csaba a Life.hu-nak elárulta, a mai napig leszólít lányokat az utcán, ha lát bennük fantáziát, nem hagyja veszni a csiszolatlan gyémántokat.


Palvin Barbara

Palvin Barbara Forrás: Getty Images for Victoria's Secret/2018 Getty Images/Dimitrios Kambouris

Szintén az utcán „találtak rá" hazánk másik híres szupermodelljére, Palvin Barbarát 13 évesen Budapesten szólították le. Ezt követte néhány magazin fotózás, majd egy modellügynökség kezdte egyengetni útját, és hamar felfigyeltek rá a külföldi divatmárkák. Miután első magyarként a L'Oreal Paris nagykövete lett, a Victoria's Secret angyalaként vonulhatott a kifutón, ennek köszönhetően pedig karrierje szinte szárnyra kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.