Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjáról

Forrás: Shutterstock -
Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várhatóan szerdán dönt a kormány a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávjáról - közölte Müller Cecília az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos elmondása szerint cél, hogy ezen a téren is visszaálljon az élet a megszokott kerékvágásba. Egyúttal pedig megköszönte a lakosság kitartó türelmét.
Hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül vehető igénybe. A kórházakban a koronavírus-fertőzöttek ellátására korábban elkülönített ágyak 80 százalékát újra az egyéb gyógyítás szolgálatába lehet állítani, 20 százalékot azonban továbbra is fent kell tartani a koronavírusos betegek kezelésére. A háziorvosoknál és a szakorvosoknál bevezetett négy ember/óra szabály érvényét veszti, az ellátás azonban továbbra is csak telefonos bejelentkezés után vehető igénybe.

Forrás: Shutterstock

Részlegesen feloldották a kórházi látogatási tilalmakat is, az ezzel kapcsolatos részletszabályokat az adott intézmény főigazgatója határozza meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy csak egészséges látogató és csak kézmosás, kézfertőtlenítés után, maszkviselés mellett látogathat, kizárólag ő kerülhet két méteres távolságnál közelebb a beteghez. Az országos tisztifőorvos azt javasolta, a találkozókra lehetőleg a szabadban kerüljön sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.