Hihetetlen, milyen ételekhez használnak vért - Galéria

vér gasztronómia galéria étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A véres hurkáról már mindenki hallott, és sokak nagy kedvence is. Ám a világ más tájain is találni olyan ételkülönlegességeket, amelyekhez bizony nem kevés vér szükséges.

A kínai fekete tofu vagy a thai Boat Noodles leves megszínezéséhez sertés- vagy kacsavért használnak. Ez még nem is lenne annyira szokatlan talán, az már viszont annál inkább, hogy Svédországban és Finnországban a palacsintába tesznek friss sertésvért hagymával, liszttel és fűszerekkel megspékelve. De az USÁ-ban ennél is továbbmennek: tojás helyett vérből készítenek fagyit.

Kattints a galériára, és nézd meg, milyen véres ételek léteznek még a világban!

Tiet CanhForrás: Shutterstockhttp://www.origo.hu/tafelspicc/galeria/20200714-verrel-keszult-etelek.htmlmiddleon1291968

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.