Íme, néhány mérgező étel, amit rendszeresen fogyasztunk

Forrás: Shutterstock -
mérgező paradicsom méreg fogyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan élelmiszerek, amik nagyobb mennyiségben, vagy helytelenül elkészítve mérgezőek lehetnek. Itt van néhány olyan étel, amivel jobb vigyázni!

1. Vörösbab

A nyers bab lektint tartalmaz, amely émelygést, hasmenést és hányást is okozhat. A vörösbabmérgezés elkerülése érdekében a babot csak alaposan megfőzve érdemes fogyasztani, a főzés felgyorsítása érdekében pedig érdemes főzés előtt több órára beáztatni.

2.. Alma-, cseresznye- barack- és őszibarack mag

Bármelyik gyümölcs magjának túlzott fogyasztása mérgező hatású lehet. Ezek a magok amygdalinot tartalmaznak: emésztés során, különösen ha összerágva kerül a gyomorba, akkor amigdalin hidrogén-cianiddá alakul. A mérgező szint eléréséhez nagyjából 2 csészényi magvat kell megennie, ez alatt elfogyasztva pánikra semmi ok.

3. Paradicsom

Talán a legmeglepőbb, hogy a paradicsom is szerepel a toxikus ételek listáják. A növény részei solakint tartalmaznak, ami nagy mennyiségben fogyasztva gastrointestinalis tüneteket, hallucinációkat, bénulást és halált is okozhat.

Soha ne fogyaszd el a paradicsom, burgonya, padlizsán leveleit és szárait.

Forrás: Shutterstock

(Forrás: napmintnap)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.