Állatkínzás bűntette miatt állította bíróság elé azt a 60 éves férfit, aki egy kalapáccsal törte be saját kutyája koponyacsontját.

A 60 éves vádlott a két kutyát illetve nyulakat és szárnyasokat is tartott, azonban júliusban kutyája több libát elpusztított. Miközben a halott állatokat temette el, dühbe gurult, a kutyát a kiásott gödörhöz húzta, majd bosszúból egy fémkalapáccsal két alkalommal fejbe ütötte. A bántalmazást csak azért hagyta abba, mert a szomszéd értesítette a rendőröket - írja az ügyészség.

Forrás: Shutterstock

A kutya életét a szakszerű állatorvosi ellátás mentette meg. Az állatot a bántalmazást követően egy menhelyre szállították, ahol a további orvosi kezelést és megfelelő ellátást kapott.

A Fonyódi Járásbíróság a 2020. október 5-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlott bűnösségét, ezért vele szemben hat hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.