Ezzel a módszerrel lehet felvenni a harcot az öregedés ellen

Forrás: Shutterstock -
öregedés kutatás izraeli orvos visszafordítható tiszta oxigén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tel Aviv Egyetem professzora és a Shamir Egészségügyi Központ vezető orvosa, Shai Efrati kutatásainak eredményei alapján tiszta oxigénnel visszafordítható az öregedés.

Az izreaeli orvos 63 embert választott ki a kísérletre, akik egészséges 65 év felettiek voltak.

A csoport egy része, 35 ember egy 90 napos kezelésen vett részt, amikor hetente ötször 1,5 órán át egy magasnyomású kamrában ültek, ahol tiszta oxigént lélegeztek be az idő egy részében. Ezeknek az embereknek sokkal élesebben, gyorsabban vágott az eszük, mint a kísérlet előtt

- írja a Daily Mail.

Egy új kutatás eredményei alátámasztották, hogy visszafordítható az öregedés Forrás: pexels.com

Ez az eredmény annak köszönhető, hogy a szervezetükben 20 százalékkal megnövekedett a telomeráz enzimek száma. Ezek az enzimek a sejtosztódást követően kiegészítik a csonkolódott telomer szakaszt, ezzel meggátolva a sejtek elöregedését.

A tanulmány eredményei alapján az is elmondható, hogy az öregedő sejtek száma akár 37 százalékkal csökkent, ezek eltávolítása is meghosszabbíthatja az életet.

"Az öregedéssel járó hanyatlást nem kell természetesnek venni, lehet küzdeni ellene"

- mondta Efrati.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.