Fájdalmas döntést hozott Erzsébet királynő, száz éve nem volt erre példa

Forrás: Getty Images/Ben A. Pruchnie -
karácsony Erzsébet királynő ajándék koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakított egy százéves hagyománnyal Erzsébet királynő, idén ugyanis a koronavírus miatt nem tudja egy ünnepi ceremónia keretében megajándékozni a palota dolgozóit.

Még V. György király, Erzsébet nagypapája vezette be a hagyományt, miszerint karácsonykor az uralkodó megajándékozza a Buckingham-palota és a Windsor-kastély dolgozóit, akik már régóta szolgálják a királyi családot. Erzsébet is tartotta a 100 éves szokást, az ajándék általában puding volt és egy személyes üzenet tőle.

II. Erzsébet királynő százéves hagyományt szakít meg. Forrás: Getty Images/Ben A. Pruchnie

Sajnos azonban a koronavírus miatt erre idén nem kerülhet sor. Erzsébet ugyanis 94 évesen a rendkívül veszélyeztetett korosztályba tartozik, így nagyon óvják a királynőt, alig érintkezhet valakivel – írta a Daily Mail.

Sajnos a saját családjával sem lehet együtt karácsonykor, úgy döntöttek, hogy Vilmosék és Harryék is külön töltik az ünnepeket, mivel a szabályok sem engedélyezik, hogy ennyi ember együtt legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.