Úgy tervezték, hogy jövőre pontosan három évtizeddel  legendás édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher  bemutatkozása után állhat majd rajthoz a kis Schumi, ám a francia Romain Grosjean sérülése miatt előfordulhat, hogy már az  idei Abu-dhabi versenyen is debütálhat.

Mick azóta még nagyob figyelmet kapott a közönségtől, mióta apja 2013 decemberében síelés közben súlyos agysérülést szerzett, azóta pedig az egész család elzártan él.

Köszönök mindent a szüleimnek. Tudták, hogy képes leszek elérni a céljaimat, de édesapám tanácsai nélkül nem jutottam volna el idáig. Nagy boldogsággal tölt el, hogy jövőre már a Forma–1-ben versenyezhetek. Hálás vagyok a Haasnak és a Ferrari Pilótaakadémiájának, hogy bíznak bennem" - nyilatkozta Mick Schumacher.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Schumacher mindig is azt remélte, hogy visszavonulása után fia karrierjére koncentrál és eljutattja a legnagyobb sikerekhez:

„Michael remélte, egyszer ő juttatja be a Forma–1 mezőnyébe Micket. Ez lett volna számára a beteljesedés" – mondta Willi Weber, Schumi egykori  menedzsere