Kiderült, mikor kezdődhet el a magyar lakosság beoltása a koronavírus ellen

Forrás: MTI/AP/Pavel Golovkin -
vakcina lakosság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Év elején megkezdőthet a koronavírus elleni vakcinák beadása Magyarországon.

Dömötör Csaba nyilatkozata szerint, már több mint 100 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon, azt viszont nem tudni, pontosan mikor és melyik oltóanyaggal kezdik el oltani a magyar lakosságot.

Szlávik János a védőoltás igénylésére buzdítja a lakosságot. Az oldalon egyelőre csupán igényfelmérés folyik és természetesen majd az is beoltathatja magát, aki még most nem regisztrál. A lakosság oltása januárban kezdődhet meg, a kezdeti időszakban viszont csak korlátozott mennyiségű vakcinára számíthatunk - olvasható az ATV oldalán.

Forrás: MTI/AP/Pavel Golovkin

Müller Cecília pedig kijelentette, a vakcina jelenleg nem választható, hiszen hazánkban még nincs engedélyezett vakcina. A Koronavírus Sajtóközpont reményei szerint azonban többféle oltóanyag is elérhető lesz, akkor már eldönthetjük, melyiket szeretnénk beadatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.