Norbiék utazását nem vették jó néven a követők. 

Ahogy azt megírtuk, Schobert Norbi és Rubint Réka a reptérről jelentkeztek be gyermekeikkel, ugyanis a család az Alakreform-tábor keretei között a Maldív-szigetekre utazott. A követők közül sokan nehezményezték Norbiék döntését, néhányan felelőtlennek és meggondolatlannak tartják őket. 

A fitneszguru egy Facebook-élőben reagált ezekre a kijelentésekre, és nem csak ezekre, hanem a vírusról alkotott véleményére is kitért. Szerinte az semmiképpen sem ártalmas senkire, ha a szabályokat betartva utazunk és sportolunk. 

„Egy olyan barátom nem volt még, aki edzett, sportos, és belehalt volna a koronavírusba. Én nem vagyok vírustagadó, és mélyen elítélek mindenkit, aki vírustagadó. (...) Nekem, mint állampolgárnak, cégvezetőnek és egykori fitneszoktatónak kötelező betartani az utasításokat, amiket meghatároznak" - kezdte Norbi, majd kifejtette, a Maldív-szigeteken nem kötelező maszkot hordani és érintkezni is lehet, ugyanis ott nincs koronavírus-járvány. 

Azt is elmondta, hogy nem érzi korrektnek, hogy az emberek tömegével járnak a különféle bevásárló központokba, tapogatják a kosarakat, a pékárut puszta kézzel, és azt nem tekinti senki felelőtlenségnek, míg azt, hogy ő és a családja elutaznak a Maldív-szigetekre, azt viszont igen.