Megmutatta a valóságot a fitness-világbajnok: ilyen egy nő teste két gyerek után - Fotó

Forrás: Shutterstock -
női test terhesség Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Dorottya fitness-világbajnok úgy döntött, hogy megmutatja Instagram-követőinek a valóságot, hogy hogyan is néz ki egy nő teste két gyerek után.

Tökéletes testtel állhatott színpadra anno Németh Dorottya fitness-világbajnok. Ám ma már kétgyermekes anyukaként nem ez a prioritás. Azonban elege lett abból, hogy az Instgramon mindenki hazudik és irreális elvárások elé támasztják az anyukákat. Úgy döntött, ő megmutatja a valóságot.

„Négy és fél hónapja született meg a második kisfiunk, és két és fél éve az első. Az első kisfiam születése után beteg lettem, volt egy hiperinzulinémiám egy félrekezelt terhességi cukorbetegség miatt, viszont az, ahogy megváltozott a testem és én tehetetlenül nem tudok ez ellen tenni, nehéz volt.

Ám fontos volt, hogy minél tovább szoptassam a kisfiamat és nem akartam, hogy bármilyen edzés vagy diéta ezt akadályozza. Akkor ez engem nagyon megviselt lelkileg. Az első gyereknél szembesülünk azzal is, mennyire megváltozik a testünk, és milyen sok idő kell a regenerálódáshoz. Ráadásul a betegségem miatt még tizenkét kilót híztam is szoptatás közben, amikor még senki nem tudta, mi a baj.

Most, a második kisfiam születése után megfogadtam azt, hogy nem fogom hagyni, hogy elnyomjanak ezek az elvárások" – árulta el Szeretlek Magyarországnak az édesanya, aki már akkor is küzdött a súlyfelesleggel amikor abbahagyta a versenysportot.

Elérte a 94 kilót is, de úgy érezte nem akarja tartani többé a szigorú diétát. Viszont rájött, úgy is lehet fogyni, hogy nem kell sanyargatnia az embernek a testét.

„Rá másfél évre megvédtem a világbajnoki címemet, utána Európa-bajnok lettem és így vonultam vissza. Aztán jött az első kisfiam, akinél kialakult a terhességi cukorbetegség a sok versenydiéta miatt."

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Dorottya szembesült azzal, hogy mennyire sokat hazudnak a közösségi médiában a nők, és emaitt nagyon sokan rosszul érzik magukat, mert az ő testük nem olyan tökéletes, mint ahogy a képeken látják. Úgy döntött, tesz ez ellen.

„A közösségi médiából az arcunkba tolják az anyák felé támasztott elvárásokat és a tökéletes fotókat, a hasleszorítós képeket. Egyik nap itthon ültem és azt éreztem, hogy ez ellen én tenni fogok, nem szeretnék hazudni, nem szeretném a kisfiammal az első évünket erre az idegeskedésre fecsérelni.

El is kezdtem ezt kommunikálni három hónappal a szülésem után, és abszolút pozitív fogadtatása lett. És ahogy láttam, hogy erre szüksége van az embereknek és nem vagyok egyedül, nyilván egyre bátrabban posztoltam én is a témáról. Azt vettem észre, hogy ahogy segítek másoknak, magamat is gyógyítom" – árulta el Dorottya, aki mára hatalmas népszerűségnek örvend őszinteségének köszönhetően.

Kattints IDE, és nézd meg a fotóit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.