Sokan hisznek benne, hogy a születési dátum nagyban meghatározza, hogy valakinek milyen a jelleme. Nyitott vagy zárkózott személyiség, jól bánik-e a pénzzel vagy mennyire érzelmes.

A horoszkóp rendkívül érdekes dolog, ám sose feledjük el, hogy bár a fő csapásvonalak valóban megegyezhetnek az azonos jegyben születetteknél, korántsem csak tizenkét embertípus létezik a világon. A személyiségünket, a viselkedésünket és az érzelmi életünket is számos egyéb tényező befolyásolja, nem csupán az, hogy mi az állatövi jegyünk. De lássuk, papír szerint milyen érzelmek terén a Kos, a Bika, az Ikrek, a Rák, az Oroszlán és a Szűz.

Kos

A Kos szülötteit gyermeki naivitás jellemzi, amely én-központúsággal és kevéske együttérzéssel párosul. Ugyanakkor, ha a Kos érintve van bizonyos érzelmi vagy szociális helyzetekben, képes az elnyomottak és hátrányos helyzetűek mellett kiállni, így egyáltalán nem nevezhető érzéketlennek. Nagyon jellemző még rá a hirtelen haragra, amely általában figyelmeztetés nélkül robban ki belőle, letarolva mindent és mindenkit, aki a közelében tartózkodik éppen.

Bika

A Bika a biztonság megszállottja legyen szó az élet bármely területéről. Szinte képtelen az elengedésre, így anyagi dolgokban erősen uralja a birtoklási vágy, emberi kapcsolatok terén pedig a féltékenység. A higgadt felszín alatt a Bika természete voltaképpen forrongó és viharos, amely ha utat tör magának féktelen dühbe és haragtartásba csaphat át.

A Bika szinte képtelen az elengedésreForrás: Shutterstock

Ikrek

Az Ikreknél, ha az ész és a szív csatába kezd, akkor szinte minden esetben az előbbi diadalmaskodik. Annak ellenére, hogy a jegy szülöttei saját érzelmeikkel hadilábon állnak és meglehetősen racionálisan szemlélik őket, igencsak szeretik mások érzelmeit górcső alá venni és szétcincálni, sokszor a legkisebb empátiát is mellőzve a boncolgatás közben.

Rák

A Rák irányítóközpontja az érzelem. Főleg, ha valakit védeni vagy gondozni kell. Nagyon empatikus, megértő és képes teljesen ráhangolódni másokra, ám pont emiatt olyan elveszett. Mivel a saját érzéseit gyakran alárendeli másokénak, sokszor gondolja úgy, hogy kihasználták, becsapták, s emiatt sértettem vonul vissza biztonságos páncéljába.

A Rák nagyon empatikus, megértő és képes teljesen ráhangolódni másokra, ám pont emiatt olyan elveszettForrás: Shutterstock

Oroszlán

Az Oroszlán számára létfontosságú a tekintély legyen szó munkáról vagy magánéletről. Nézeteit általában megérzéseire hagyatkozva – és nem a tényeket figyelembe véve – alakítja ki, s nagyon nehezen válik meg tőlük. Rendkívül büszke és kifelé nagyon magabiztos, belül azonban sokszor naiv és könnyen rászedhető, mert magából kiindulva azt hiszi, hogy mindenki lojális és becsületes.

Szűz

A Szűz a tökéletességre törekszik, így az érzelmi viharok és a velük járó káosz kifejezetten feszélyezi a jegy szülötteit. Számára az érzelmek nem mások, mint veszélyforrások, amelyek összezavarják és szétrombolják a tökéletes rendet a lelkében (is). Számára az egyetlen kiút az érzelmek labirintusából a mély és alapos elemzés.