Ilyen az érzelmi életed a csillagjegyed szerint – 1. rész

Forrás: Shutterstock -
csillagjegy horoszkóp magazin érzelmek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan hisznek benne, hogy a születési dátum nagyban meghatározza, hogy valakinek milyen a jelleme. Nyitott vagy zárkózott személyiség, jól bánik-e a pénzzel vagy mennyire érzelmes.

A horoszkóp rendkívül érdekes dolog, ám sose feledjük el, hogy bár a fő csapásvonalak valóban megegyezhetnek az azonos jegyben születetteknél, korántsem csak tizenkét embertípus létezik a világon. A személyiségünket, a viselkedésünket és az érzelmi életünket is számos egyéb tényező befolyásolja, nem csupán az, hogy mi az állatövi jegyünk. De lássuk, papír szerint milyen érzelmek terén a Kos, a Bika, az Ikrek, a Rák, az Oroszlán és a Szűz.

Kos

A Kos szülötteit gyermeki naivitás jellemzi, amely én-központúsággal és kevéske együttérzéssel párosul. Ugyanakkor, ha a Kos érintve van bizonyos érzelmi vagy szociális helyzetekben, képes az elnyomottak és hátrányos helyzetűek mellett kiállni, így egyáltalán nem nevezhető érzéketlennek. Nagyon jellemző még rá a hirtelen haragra, amely általában figyelmeztetés nélkül robban ki belőle, letarolva mindent és mindenkit, aki a közelében tartózkodik éppen.

Bika

A Bika a biztonság megszállottja legyen szó az élet bármely területéről. Szinte képtelen az elengedésre, így anyagi dolgokban erősen uralja a birtoklási vágy, emberi kapcsolatok terén pedig a féltékenység. A higgadt felszín alatt a Bika természete voltaképpen forrongó és viharos, amely ha utat tör magának féktelen dühbe és haragtartásba csaphat át.

A Bika szinte képtelen az elengedésre Forrás: Shutterstock

Ikrek

Az Ikreknél, ha az ész és a szív csatába kezd, akkor szinte minden esetben az előbbi diadalmaskodik. Annak ellenére, hogy a jegy szülöttei saját érzelmeikkel hadilábon állnak és meglehetősen racionálisan szemlélik őket, igencsak szeretik mások érzelmeit górcső alá venni és szétcincálni, sokszor a legkisebb empátiát is mellőzve a boncolgatás közben.

Rák

A Rák irányítóközpontja az érzelem. Főleg, ha valakit védeni vagy gondozni kell. Nagyon empatikus, megértő és képes teljesen ráhangolódni másokra, ám pont emiatt olyan elveszett. Mivel a saját érzéseit gyakran alárendeli másokénak, sokszor gondolja úgy, hogy kihasználták, becsapták, s emiatt sértettem vonul vissza biztonságos páncéljába.

A Rák nagyon empatikus, megértő és képes teljesen ráhangolódni másokra, ám pont emiatt olyan elveszett Forrás: Shutterstock

Oroszlán

Az Oroszlán számára létfontosságú a tekintély legyen szó munkáról vagy magánéletről. Nézeteit általában megérzéseire hagyatkozva – és nem a tényeket figyelembe véve – alakítja ki, s nagyon nehezen válik meg tőlük. Rendkívül büszke és kifelé nagyon magabiztos, belül azonban sokszor naiv és könnyen rászedhető, mert magából kiindulva azt hiszi, hogy mindenki lojális és becsületes.

Szűz

A Szűz a tökéletességre törekszik, így az érzelmi viharok és a velük járó káosz kifejezetten feszélyezi a jegy szülötteit. Számára az érzelmek nem mások, mint veszélyforrások, amelyek összezavarják és szétrombolják a tökéletes rendet a lelkében (is). Számára az egyetlen kiút az érzelmek labirintusából a mély és alapos elemzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.