Egy textilmúzeum és Bill Gates szerény villája is a legdrágább házak listáján szerepel

Forrás: KCS Property Management -
ház Kanye West otthon kim kardashian Egyesült Államok Jay Z drága Beyoncé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mutatunk tíz méregdrága házat, melyek mind az Egyesült Államokban cseréltek gazdát. Az első helyen egy klasszis kosaras otthona szerepel, ám árával igen szerényen kénytelen meghúznia magát az utolsó, csúcskategóriás luxus villa mellett.

Michael Jordan illinoisi birtoka – 15 millió dollár

A kosárlabda csillag Highland Parkban lévő otthona korábban 29 millió dollárt ért, de a mostani becsült értéke ennek majdnem a fele, 15 millió dollár. Michael Jordan birtoka több mint 5000 négyzetméternyi élettérrel rendelkezik, egy teljesen szabályos méretű kosárlabdapályával – mily' meglepő -, valamint egy 14 autó befogadására képes garázzsal és két hektárnyi földdel.

Michael Jordan illinoisi birtoka Fotó: JOHN S. ECKERT

Az egykori washingtoni Textilmúzeum – 23 millió dollár

2017 októberében az Amazon alapítója és távozó vezérigazgatója, Jeff Bezos 23 millió dollárért vásárolta meg a washingtoni textilmúzeumot. A tényleges vételár egymillió dollárral volt több, mint amennyit eredetileg kértek az épületért, sőt, az üzletember ezt a hatalmas összeget ráadásul készpénzben adta át az eladónak.
Az ingatlan, ami lényegében nem is ház, hanem kúria, 90 évig adott otthont a Textilmúzeumnak, ami 2013-ban költözött el át a George Washington Egyetemre.

Az egykori washingtoni Textilmúzeum Forrás: Wikimedia Commons

Egy penthouse a Getty Residences épületében - 59 millió dollár

Ennek a manhattani lakásnak, az egykori Getty Oil benzinkút helyén épült, Peter Marino építész által tervezett luxus társasház ad otthont. A penthouse-t, amely 1000 négyzetméteres, és az épület felső három emeletét foglalja magában, Robert F. Smith milliárdos befektető vásárolta meg 59 millió dollárért 2018-ban.

Egy penthouse a Getty Residences épületében Forrás: thegettyresidences.com

Kim Kardashian és Kanye West kaliforniai rejtett birtoka – 60 millió dollár

Egykor Lisa Marie Presley otthona volt, a ma már csupán ex-álompárként emlegetett Kim Kardashian és Kanye West páros 2014-ben, mindössze 20 millió dollárért vette meg. A celeb díva és a zenész ezután egy kisebb felújításba kezdett, méghozzá Axel Vervoordt belga építésszel, hogy a hatalmas birtokból egy futurisztikus belga kolostort varázsoljon. A ma gyakorlatilag teljesen fehér birtok érétke 60 millió dollár.

Oprah Winfrey csodás háza Montecitóban, Kaliforniában – 88 millió dollár

A tévés sztár, Oprah nem árult el sok részletet a kaliforniai partvidéki szentélyéről, de a lenyűgöző rózsakertjét szívesen megmutatta korábban.

Oprah Winfrey csodás háza Montecitóban Forrás: KCS Property Management

Jay-Z és Beyoncé otthona Bel Airben – 88 millió dollár

A több mint 3000 négyzetméteres lakóterülettel és további 1000 négyzetméteres kültéri élettérrel - négy szabadtéri medencével és egy kosárlabdapályával - Beyoncé és Jay-Z rezidenciája kimondottan gigászi. Amikor a házaspár 2017-ben 88 millió dollárért megvásárolta, ez volt a legdrágábban gazdát cserélt ház Bel Airben.

A Playboy-kúria a kaliforniai Holmby Hills-ben – 100 millió dollár

A 2100 négyzetméteres kastélyszerű épületről korábban már írtunk egy hosszabb összefoglalót, de annyit itt is elárulunk, hogy 1927-ben épült Tudo stílusban, és hírnevét a 70-es években szerezte, amikor a Playboy atyja, Hugh Hefner megvásárolta.

A Playboy-kúria a kaliforniai Holmby Hills-ben Forrás: velvetropes.com

Bill Gates Xanadu 2.0 névre keresztelt otthona Medinában – 125,5 millió dollár

Bill Gates-nek hét évébe, és 63 millió dollárjába került, mire felépítette a 6600 négyzetméteres vízparti birtokát. Nem meglepő, hogy tele van csúcstechnológiás kényelmi szolgáltatásokkal, beleértve a hőmérsékletet és a világítást szabályozó érzékelő rendszert. A hatalmas ház állítólag 6 konyhával és 24 fürdőszobával is büszkélkedik.

Bill Gates Xanadu 2.0 névre keresztelt otthona Medinában Forrás: Wikipedia

Palazzo di Amore a kaliforniai Beverly Hills-ben – 129 millió dollár

A milliárdos fejlesztő, Jeffrey Greene tulajdonában lévő mediterrán stílusú birtokot nem lehet, nem szeretni. Döbbenetes kilátás nyílik Los Angelesre és a környező kanyonokra, de a villához tartozik még egy szőlős, vízesés, török gyógyfürdő, 50 férőhelyes mozi terem és egy 150 autó számára helyet biztosító parkoló is.

Palazzo di Amore a kaliforniai Beverly Hills-ben Forrás: jademillsestates.com

Modern villa: 924 Bel Air Road – 150 millió dollár

Bruce Makowsky mindenre gondolt, amire egy milliárdos csak vágyhat egy 3800 négyzetméteres Bel Air-kúriában. A házban található 2 főhálószoba, 10 vendéglakosztály, 21 fürdőszoba, 3 konyha, 5 bár, sőt egy masszázsszoba és wellness-fürdő is. Ám egy helikopter leszállópálya, végtelenített medence és két borospince nélkül mit sem érne egy ilyen fényűző kényelmet nyújtó otthon.

Modern villa: 924 Bel Air Road Fotó: BERLYN PHOTOGRAPHY

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.