Kiderült, mi volt Törőcsik Mari végakarata

Forrás: Fortepan / Szalay Béla -
halál Törőcsik Mari végakarat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint kiderült, már évekkel ezelőtt eldöntötte, hol szeretné végső nyughelyét, illetve, hogy mi lesz a végakarata.

Ahogy azt megírtuk, a Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Búcsúzik tőle az ország, többek között Orbán Viktor, Bodrogi Gyula és Vidnyánszky Attila is.

Törőcsik Mari élete képekben Forrás: Fortepan / Szalay Béla

Mint kiderült, egy korábbi interjúban Törőcsik Mari elárulta, mi lesz a végakarata, ám azt nem tudni, hogy a valóságban így lesz-e. Ezt mondta akkor:

„Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája" - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.