Horvátország egy elhagyatott, de mesés vidékén mindössze 1 kunáért árulnak felújításra váró házakat. Sőt, ehhez még támogatást is adnak.

Nemrég Olaszországban úgy döntöttek, hogy jelképes összegért árulnak felújításra váró házakat elhagyatott de gyönyörű falvakban. Most Horvátország is követte a példáját, itt egy kunáért, azaz 48 forintért lehet otthont venni.

A horvát rádió jelentette be a rendkívüli ajánlatot, amire nem csak a helyi lakosok, de a szomszédos országokból is akadtak jelentkezők. Légrád községében vannak a szuper olcsó ingatlanok, ami a magyar hátárhoz közel helyezkedik el, másfél óra távolságra Zágrábtól, a Dráva és Mura folyók összefolyásánál. A környék meseszép, csak éppen kevesen lakják, ezzel a projekttel szeretnék újra benépesíteni. A feltétele az ingatlan vásárlásnak, hogy 15 évig itt kell élniük a lakóknak, és 40 évnél fiatalabbnak kell lennie a vevőnek - írja a Travelo.

A Mura és a Dráva találkozása Légrád mellettForrás: Shutterstock

Ezenkívül az önkormányzat 35 000 kunát (körülbelül másfél millió forintot) ad a házak felújításához. Ami még csalogató lehet, hogy a térségben rendkívül alacsony a munkanélküliség, gyakorlatilag nincs is.