Ezt jelenti, ha üldöznek álmodban

Forrás: Shutterstock -
értelmezés üldözés álomfejtő álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek gyakran álmodják azt éjszaka, hogy valaki üldözi őket. Most egy álomfejtő elmondja, mire utalhat ez pontosan.

Nagyon ijesztőnek tűnik, amikor álmunkban valaki kerget minket, mi pedig védtelenek vagyunk és egyszerűen képtelenek vagyunk elfutni előle. Pedig ezek az álmok nem minden esetben jelentenek rosszat.

Ian Wallace álomfejtésre szakosodott pszichológus szerint évezredek óta a legelterjedtebb álom, félelem az, hogy üldöznek. Az ősemberek barlangrajzai is erra utalhatnak, bennük is ott olt a félelem, hogy valaki üldözi őket.

Az álomfejtő elárulja, mit jelent, ha üldöznek álmodban (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A pszichológus szerint ha úgy érezzük, hogy üldöznek, akkor áldozatnak érezzük magunkat, erőtlennek és reménytelennek érezve a helyzetet, amelyből nem tudunk szabadulni. Pedig a legtöbb ilyen álom mögött mögött az ambíció áll, és az, hogy valójában szeretnénk előremenetelni az életünkben, csak kicsit lassabban megy, mint ahogyan szeretnénk - írja a ladbible.

"A valóság azonban az, hogy minden rémálom valójában csak egy olyan álom, ahol kicsit feljebb csavarjuk a félelmeket, az élénkséget, a hangerőt azért, hogy felhívjuk saját figyelmünket valamire, aminek feldolgozásán éppen dolgozunk. Ha olyat álmodsz, ami igazán felzaklat, valójában arra hívja fel a figyelmedet, hogy van erőd tenni az ügyben, hogy az életben is "felébredj, és tégy valamit érte"

- magyarázta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.