Eltemették Igaly Diánát, aki tragikus hirtelenséggel, április 8-án hunyt el koronavírus-fertőzés következtében.

Az 56 éves sportlövő olimpiai bajnok fia, Czirják Tamás korábban ezekkel a sorokkal búcsúzott közösségi oldalán édesanyjától:

Drága Édesanyám. Leírhatatlan fájdalom, hogy ennyire igazságtalanul korán kell ezeket a sorokat megírnom Neked.Habár szavakkal nem mindig tudtam kifejezni azt a hálát, szeretetet, amit érzek, de mindig igyekeztem tetteimmel tudatni veled: köszönöm. Köszönöm Neked azt az odaadást, gondoskodást és önzetlenséget, amivel még a nehéz időszakokban is éreztetted velem gyerekként, hogy biztonságban vagyok. - a teljes levelet IDE kattintva olvashatod el.

Igaly DiánaForrás: AFP/Roberto Schmidt

Igaly Diána bár rosszul érezte magát, inkább elővigyázatosságból ment kórházba, de közben állapota olyan súlyossá vált, hogy életét az orvosok már nem tudták megmenteni.

A kedd délután 13 órakor kezdődött temetésen a családtagok és barátok mellett olyan neves emberek is tiszteletüket tették, mint Schmitt Pál, egykori köztársasági elnök, Bodrogi Gyula színész, Szabó Tünde úszó, politikus, sportállamtitkár, Kulcsár Krisztián MOB-elnök iés Sinka László a sportlövő szövetség főtitkára 

A szertartás a Himnusszal vette kezdetét, ami után Bodrogi Gyula elszavalta Vass Albert: Itt leszek közel valahol című versét.