Újabb információk a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottjáról: ettől félnek a német férfival kapcsolatban

Forrás: Getty Images -
gyanúsított rendőrség elrablás pedofil Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen félnek attól, hogy sosem kerül rács mögé a tavaly meggyanúsított férfi Madeleine McCann eltűnésével és megölésével kapcsolatban.

Tavaly vádolták meg Christian Bruecknert Madeleine McCann elrablásával, aki jelenleg is börtönben ül drogügyei miatt. A német ügyészek azt állították, hogy bizonyítékuk van arra, hogy Madeleine meghalt és azonosították a fő gyanúsítottat, ám a 44 éves német pedofilt nem vádolták meg és nem hallgatták ki a kislány eltűnése miatt.

A legtöbben attól tartanak, hogy az elkövető sosem kerül rács mögé és nem kapja meg a méltó büntetését.

"Őrültség, hogy a német rendőrök nem vették észre Christ a börtönben, illetve nem hallgatták ki. Attól félünk, hogy soha nem kell szembenéznie az igazsággal, és amikor kiengedik, visszatérhet ide"

- mondta a Mirrornak egy portugál lakos.

Madeleine McCann Forrás: Getty Images

A német pedofilt már 1994-ben, 17 éves korában elítélték szexuális bűncselekmények miatt, illetve összesen 17 alkalommal állt bíróság elé eddigi élete folyamán, többek között lopásért, testi sértésért, ittas vezetésért és kábítószer-birtoklásáért.

Peter Kirkham, a Scotland Yard egykori detektívvezetője szerint, a Brueckner ellen folytatott nyomozás végére hamar pont fog kerülni.

"Egy évvel ezelőtt hallottuk, hogy Brueckner lehet a gyanúsított a McCann-ügyben. De azóta semmi. A nyilvánosság számára ez furcsának tűnhet, és úgy is tűnik, hogy a rendőrség húzza az egészet.

A gyanúsított azonosítása és meghallgatása nagyon messze van attól, hogy elegendő mennyiségű vád álljon rendelkezésre, hogy elítéljék őt"

– nyilatkozta Kirkham.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.