Egyre többen félnek attól, hogy sosem kerül rács mögé a tavaly meggyanúsított férfi Madeleine McCann eltűnésével és megölésével kapcsolatban.

Tavaly vádolták meg Christian Bruecknert Madeleine McCann elrablásával, aki jelenleg is börtönben ül drogügyei miatt. A német ügyészek azt állították, hogy bizonyítékuk van arra, hogy Madeleine meghalt és azonosították a fő gyanúsítottat, ám a 44 éves német pedofilt nem vádolták meg és nem hallgatták ki a kislány eltűnése miatt.

A legtöbben attól tartanak, hogy az elkövető sosem kerül rács mögé és nem kapja meg a méltó büntetését.

"Őrültség, hogy a német rendőrök nem vették észre Christ a börtönben, illetve nem hallgatták ki. Attól félünk, hogy soha nem kell szembenéznie az igazsággal, és amikor kiengedik, visszatérhet ide" - mondta a Mirrornak egy portugál lakos.

Madeleine McCannForrás: Getty Images

A német pedofilt már 1994-ben, 17 éves korában elítélték szexuális bűncselekmények miatt, illetve összesen 17 alkalommal állt bíróság elé eddigi élete folyamán, többek között lopásért, testi sértésért, ittas vezetésért és kábítószer-birtoklásáért.

Peter Kirkham, a Scotland Yard egykori detektívvezetője szerint, a Brueckner ellen folytatott nyomozás végére hamar pont fog kerülni.

"Egy évvel ezelőtt hallottuk, hogy Brueckner lehet a gyanúsított a McCann-ügyben. De azóta semmi. A nyilvánosság számára ez furcsának tűnhet, és úgy is tűnik, hogy a rendőrség húzza az egészet. A gyanúsított azonosítása és meghallgatása nagyon messze van attól, hogy elegendő mennyiségű vád álljon rendelkezésre, hogy elítéljék őt"– nyilatkozta Kirkham.