Hihetetlen, mégis igaz: majmok mentették meg és nevelték fel a 4 éves kislányt

gyerekkor dzsungel majom nevelés Marina Chapman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marina Chapman-t majmok nevelték fel, miután a 4 éves kislány Kolumbiában egy emberrablás áldozata lett és kidobták egy esőerdőben. Marina körülbelül öt évig élt a majmokkal a dél-amerikai dzsungelben.

A most 71 éves Marina egyáltalán nem emlékszik a biológiai családjára, aznap, amikor elrabolták, utoljára látta őket. A másik „családjára" azonban tökéletesen emlékszik. Miután ugyanis kidobták a dzsungelben, a kapucinusok kolóniája befogadta őt családjukba, és segítettek neki túlélni egy olyan veszélyektől hemzsegő környezetben, mint a gyilkos kígyók, a vérszívó rovarok, a mérgező növények és a gyors áradások. Marinának élénk emlékei vannak arról, hogy a majmok megtanítják neki, hogyan egyen gyümölcsöket és a dióféléket, segítettek neki megtalálni az édes vizet és úgy ápolták, mintha sajátjuk lenne - írja a Daily Star.

Marina Chapman, akit majmok neveltek fel. Fotó / Northfoto

A csapat legidősebb hímje egyszer még az életét is megmentette, miután egy rothadt gyümölcs megmérgezte.

- emlékezett vissza Marina.

Évek múlva vadászok találtak rá, akik el akarták adni egy bordélyháznak, de Marina megszökött. Végül egy család fogadta örökbe, Nagy-Britanniába költözött és Bradfordban telepedett le. Férjhez ment, született két gyermeke, történetét pedig megírta A név nélküli lány című könyvében.

Ez is érdekelhet: Maugli a valóságban – Gyerekek, akiket állatok neveltek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.