Leküzdhetetlennek tűnik a távolság: másfél éve nem látta unokáit Németh Lajos

Forrás: Origo -
Németh Lajos meteorológus időjárás család unokák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű meteorológus számára a legnagyobb boldogság, hogy együtt lehet családjával, gyerekeivel és az unokáival. Sajnos ez az idén sem valósult meg. A várva várt közös balatoni nyaralás idén is elmaradt.

A koronavírus-járvány miatt a Finnországban élő lányával, Mónival és unokáival, Fannival, Lindával és Emillel már több mint egy éve nem találkozhatott személyesen.

A meteorológus bízik abban, hogy jövőre láthatja az unokáit

Forrás: Origo

Egyelőre legyőzhetetlennek tűnik a távolság, amit lelkileg sem könnyű megélni sem Németh Lajos, sem pedig a felesége számára, hiszen ez már a második olyan nyár, amit gyerekek nélkül tölt.

Németh Lajos és felesége legutoljára 2020 januárjának végén látta lánya családját, amikor kiutaztak hozzájuk, mielőtt berobbant volna a covid-járvány. Azóta csak telefonon és videohívással tartják csak a kapcsolatot - írja a Bors.

"Ez közel sem az, ami pótolná a személyes ölelést, a nagypapával való játékot. Nem tudom, hogy mikor lesz ennek személyes folytatása, mert a sarkunkban van a negyedik hullám. Egyszer azonban vége kell, hogy legyen ennek. Az én éveim is végesek. Hetven felett egy két év kihagyás pótolhatatlan" - tette hozzá Németh Lajos.

"Soha többet nem leszek sem 70, sem 71 éves, amit ünnepelni kellett volna tavaly, ileltve idén júliusban az unokákkal. Az ember azért házasodik, azért lesznek gyermekei, hogy unokái legyenek, akikkel együtt töltheti a neves napokat. Ez ebben az esztendőben ugyanúgy kimarad, mint tavaly. Talán 2022-ben találkozunk. Most már csak ez éltet" - zárta a sorait a népszerű meteorológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.