Balázs Andi is csúfolódások céltáblája volt annak idején az iskolában, ezért tartja fontosnak ezt a témát. Elárulta, hogy ő otthon fel tudta dologzni a sérelmeket, de a mai gyerekeknek nehezebb a helyzetük. 

Balázs Andit nemcsak kiváló színészi és szinkronszínészi munkája révén ismerte meg az egész ország, hanem szókimondása miatt is. A színésznő mindig kendőzetlen őszinteséggel beszél a világ dolgairól, köztük a bántalmazásról is, amelyből sajnos neki is kijutott.

Balázs Andt sokat csúfolták az iskolábanForrás: Instagram/balazsandi

„Régen is volt rá példa, hogy az iskolában, de már az óvodában is csúfolódtak, bántották egymást a gyerekek. Mindig könnyebben csapódnak ahhoz, aki megdobálja Zsófikát a homokozóban, hiszen akkor ők maguk is bandataggá válnak, nem kell attól tartaniuk, hogy velük is az történik majd, mint Zsófival. Megtapasztaltam ezt, hiszen mindig csúfoltak. Pufi voltam és szavalóversenyekre jártam.

Különböző voltam, mint a többiek. Az én iskolai időmben ez úgy történt, hogy bántottak délután kettőig, aztán hazamentem, ahol mindezt csodálatosan fel tudtam dolgozni" – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Balázs Andi, aki nem győzi hangsúlyozni, mennyire fontos szerepe van a családi segítségnek az iskolai bántalmazások feldolgozásában. „Elképesztően szerencsés vagyok, hiszen a családom vigyázott rám, el tudtam nekik mondani, beszéltünk a történtekről. Édesapám mindig azt mondta, hogy nem az a lényeg, mit mondanak, hanem, hogy ki. Mindig ez volt előttem, amikor az iskolában elkezdtek csúfolni. A baj az, hogy ez manapság nem ér véget délután kettőkor. A mai gyerekeknél folytatódik az online térben, rengeteg csatorna van, ahol ez tovább tud duzzadni. Négy éve tanítok szinkronszínész képzésen, az én órám az önbizalom-fejlesztés és önismereti óra. Itt is azt látom, hogy a gyerekek nem akarják ezzel terhelni a szülőket, kifogásokat keresnek: miért nem mondják el a szüleiknek azt, hogy bántalmazzák, kirekesztik őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szülő informálódjon és törekedjen a gyerekkel való jó kapcsolat kialakítására, amiben nyíltan lehet beszélni ezekről a dolgokról is" – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Balázs Andi.