Galambos Lajos úgy döntött, pénzzé teszi családi vagyona egy részét: a portékák közt egy eredeti Picasso-rajzról készült litográfia is található.

Egy héttel ezelőtt született jogerős ítélet Galambos Lajos ügyében. Első fokon két év tíz hónap börtönbüntetést kapott, de nagyon reméli, hogy másodfokon bebizonyosodik az igaza. A Blikk  úgy tudja, Galambos Lajos jelenleg értékeit árusítja a budaörsi piacon, a zenész pedig elárulta, miért. 

"Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon"

– kezdte a lapnak Lajcsi.

A zenész vasárnap a budaörsi használtcikkpiacon árulja majd értékes dolgait, a bevétel teljes egészét pedig alapítványoknak utalja.

"Nagyon hálás vagyok a piac vezetésének, mert nem kértek helypénzt, ők így tudják támogatni a jó ügyet"

– folytatta Lajcsi, aki azt is elárulta, milyen tárgyakkal érkezik a piacra.

"Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak. Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul, és ami nagyon kalandos úton került hozzám"

- mesélte a zenész, aki a befolyt pénzzel izomsorvadásos gyermekeket segítő alapítványt, valamint egy hajléktalan és nehéz sorsú gyermekeknek létrehozott óvodát szeretne támogatni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Jelenleg értékesítés alatt áll egy mocsai vendégház, amelyet korábban az egészségügyi dolgozók rendelkezésére bocsátottam a járvány alatt. A tizennyolc szobás vendégházat 165 millió forintért hirdetem, és ha sikerül eladni, szeretnék 10 milliót eladományozni"

– tette hozzá Galambos Lajos, aki reméli, sokan elmennek vasárnap a piacra.