"Nem adtam fel az életet, de ez mégsem jó már így" - Csűrös Karola szívszorító nyilatkozata az egyik utolsó interjújában

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
Csűrös Karola halál Madách Színház színésznő halálhír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is hírt adtunk, elhunyt az ország egyik leghíresebb színésznője, Csűrös Karola. A művésznő egy, nyáron adott interjújában a karrierjén túl arról is beszélt, ki törődik vele férje halála óta, és bevallotta, hogy bár nem adta fel az életet, férje nélkül semmi sem az igazi.

Csűrös Karolát élete során a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal is kitüntették. Hivatása mellett házasságával is példát mutatott, ugyanis imádott férjével, Horváth Ádám rendezővel ötven évig voltak hű társai egymásnak.

A Szomszédok Etusa 1962-ben szegődött a Madáchhoz: a színház a művésznőt a saját halottjának tekinti.

- nyilatkozta Csűrös Karola, aki férjével, Horváth Ádámmal Győrben találkozott először.

"Számomra Ádám és a hivatásom volt a legfontosabb. Nagyon szeretem a gyerekeket, de nem akartam, hogy más kösse le az energiáimat. Akkoriban, persze, ezt nem illett bevallani"

- mondta a művésznő arra a kérdésre válaszolva, miért nem lett gyermeke. Karola egyébként férje gyermekeivel, főleg Vera lányával és unokáival mindvégig nagyon jó kapcsolatot ápolt.

Horváth Ádám és Csűrös Karola Forrás: MTI/Illyés Tibor

Horváth Ádám 2019-ben hunyt el, Csűrös Karola halála napjáig nem tudta feldolgozni férje elvesztését. Az idén nyáron adott interjújában így fogalmazott érzéseiről:

A teljes interjú ide kattintva olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.