Hírességek, akiket örökbe fogadtak, vagy nevelőszülőknél töltötték a gyermekkorukat

Eric Clapton Nelson Mandela magazin Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan ismert emberek, akiknek nem volt könnyű gyerekkoruk. Sokszor nehéz küzdelmek árán jutottak el a vágyott sikerig. 

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe 1926. június 1-jén látta meg a napvilágot, szülei harmadik gyermekeként. Marilyn élete kiskorában tele volt nehézségekkel: édesanyja skizofréniában szenvedett, ezért elmegyógyintézetbe került, amikor Marilyn még csak ötéves volt. Gyermekkorának nagy részét nevelőszülőknél és különböző árvaházakban töltötte, ahová folyton visszakerült, mert bántalmazták.

Marilyn Monroe gyermekkorának nagy részét nevelőszülőknél és különböző árvaházakban töltötte Forrás: Getty Images/Baron

John Lennon

A Beatles legendás frontembere 1940 októberében született. Édesapja tengerész volt, akinek rejtélyes körülmények között egyszerűen nyoma veszett. Édesanyja kocsmában múlatta az idejét, képtelen volt arra, hogy ellássa a fiát, így egy idő után alkalmatlannak is találták a feladatra. John Lennont nagynénje és nagybátyja vette védőszárnyai alá.

John Lennont nagynénje és nagybátyja vette védő szárnyai alá Forrás: Getty Images/Rowland Scherman

Nelson Mandela

1918. július 18-án látta meg a napvilágot Rolihlahla Dalibhunga Mandela néven. Szülei Gadla Henry Mphakanyiswa és Nosekeni Fanny voltak. Nelson Mandela csupán 9 éves volt, amikor az édesapját tuberkulózisban elvesztette, így a Thembu királyi család feje, Jongintaba Dalindyebo gondoskodott róla. Mandela kiváló oktatásban részesült, ami kulcsfontosságúvá vált életének következő szakaszában, de neki is keményen meg kellett küzdenie a sikerekért.

Nelson Mandela csupán 9 éves volt, amikor az édesapját elvesztette tuberkulózisban, így a Thembu királyi család feje gondoskodott róla Forrás: Getty Images

Eric Clapton

Eric Clapton 1945. március 30-án látta meg a napvilágot az Egyesült Királyságban található Ripley-ben. Anyja, Patricia Molly Clapton mindössze 16 éves volt, amikor életet adott a 20. század legnagyobb gitáros-énekesének. Édesapja, Edward Walter Fryer a kanadai hadsereg katonája volt. Fia érkezése előtt visszatért feleségéhez Kanadába. Eric Claptont nagyszülei vették védőszárnyaik alá, így ő abban a hitben nevelkedett, hogy ők a szülei, és az anyja pedig a nővére.

Eric Claptont nagyszülei vették védőszárnyaik alá, így ő abban a hitben nevelkedett, hogy ők a szülei, és az anyja pedig a nővére Forrás: Getty Images

Steve Jobs

Jobs 1955-ben látta meg a napvilágot Kaliforniában. Édesanyja, Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke, édesapja, Abdulfattah Jandali pedig egy dúsgazdag szír muszlim család leszármazottja. A szülők az egyetemen menthetetlenül egymásba szerettek, Joanne nagyon hamar áldott állapotba került, de a lány szülei az elejétől kezdve ellenezték ezt a kapcsolatot: édesapja megfenyegette, hogy ha nem szakítanak, kitagadja őt az örökségből. A fiatalok végül szakítottak és örökbeadták kisfiukat. Steve Jobst az örmény-amerikai Paul és Clara Jobs vette magához, akik szerető otthont és megfelelő neveltetést biztosítottak számára.

Steve Jobst az örmény-amerikai Paul és Clara Jobsvette magához, akik szerető otthont és megfelelő neveltetést biztosítottak számára Forrás: Getty Images via AFP/2010 Getty Images/David Paul Morris

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.