A hírességek sem kivételek, ha hányatatott sorsú gyermekkorról van szó. Sokan vannak, akiknek meghaltak a szüleik, vagy épp lemondtak róluk, ám ennél jóval kacifántosabb történeteket is bemutatunk. Az örökbefogadás csak egy az elárvult gyermekek elhelyezésének alternatívái közül.

Marylin Monroe

Köztudott, hogy a díva gyermekkora korántsem volt felhőtlen. Sosem ismerte apját, anyja pedig többszörös idegösszeomlása miatt képtelen volt gondoskodni lányáról, és Norma Jeane 5 éves korában elmegyógyintézetbe került. Onnantól a kislány árvaházban és nevelőszülőknél nevelkedett, egészen 16 éves koráig, amikor férjhez ment.

Marylin MonroeForrás: Getty Images/Baron

Kelly Rowland

A többszörös Grammy-díjas énekesnő alapító tagja volt annak a Destiny's Childnak, melynek feloszlása után Beyoncé világhírnévre tett szert. De a két hölgy ennél jóval közelebbi kapcsolatban áll egymással. Knowles apuka, aki még a munkáját is otthagyta, hogy lánya zenei karrierjébe fektesse minden idejét és energiáját, Kellyt 11 éves korában a családhoz vette – a lányok ekkor már évek óta együtt zenéltek. Ezt az énekesnő ugyan sose ismerte el, de több forrás is alátámasztja. Így hivatalosan ugyan nem, de a gyakorlatban örökbe fogadták Kellyt.

Kelly RowlandForrás: AFP/Frederick M. Brown

Nicole Polizzi „Snooki”

A kistermetű, ám annál nagyobb hangú fiatal lányt a Jersey Shore című amerikai valóságshow-ban ismerhettük meg. Ám az alap szereplőgárdával ellentétben, Snooki nem rendelkezik olasz felmenőkkel. Chilében született, de még csecsemőkorában örökbe fogadta egy olasz házaspár.

Nicole Polizzi „Snooki”Forrás: Getty Images

Eric Clapton

A Grammy-díjas brit gitáros, énekes és zeneszerző 1945. március 30-án született az Egyesült Királyságban. Édesanyja mindössze 16 éves volt, amikor megszületett, 24 éves apja azonban még ezelőtt elhagyta Angliát – a kanadai hadsereg katonájának ugyanis volt már felesége hazájában. A család becsülete érdekében Clapton abban a hitben nevelkedett, hogy nagyszülei az igazi szülei, édesanyja pedig a nővére. Végül 9 évesen tudta meg az igazságot, amikor anyja férjhez ment, és elhagyta őt. Saját elmondása szerint ez hatalmas törés volt az életében.

Eric ClaptonForrás: Getty Images

Lapozz a további érdekes sztárgyermekkorért!