A kékvérű focista Mohammed Kadiri az egyik ghánai uralkodó sarjaként jött világra. A sportoló azonban nem kér apja pénzéből, saját erőből szeretne boldogulni a mindennapokban, most éppen Magyarországon, a Honvéd új focistájaként. 

A Dinamo Kijevtől érkezett Mohammed Kadiri, aki a Honvéd legújabb igazolása. A fiatal sportoló egy ghánai király fia, akinek semmi gondja nem lenne az életben, ha hagyná, hogy édesapja anyagilag támogassa.

"Gyerekkoromban hercegnek szólítottak. Egész nap henyélhetnék és élhetnék apám pénzéből, de korán eldöntöttem, hogy senkitől sem fogok függeni, a saját életemet élem" - nyilatkozta korábban egy orosz hírportálon,

Mohammed elmondta, hogy apja az egyik ghánai régió királya a milliós Tamaléban.

 "Mindenünk megvolt, de tudom, mi a nyomor. Hazatérve rendszeresen segítek a rászorulóknak" - tette hozzá, majd elárulta, hogy vízvezeték-szerelőnek tanult, egy időben házról házra járt csöveket javítani.

"Nem szerettem, de ha nincs a futball, valószínűleg a szakmában dolgoznék" - vallotta be.

A testvérei közül többen aranybányában dolgoznak, ketten pedig szintén fociznak. Eddig bátyja, Mohammed Fatau vitte a legtöbbre: az olasz Udinese akadémiája után első- és másodosztályú spanyol csapatokban is játszott.

A Bors információi szerint a Honvéd játékosaként egyáltalán nem lóg ki a viselkedésével a többiek közül, ugyanolyan alázattal fordul a sport felé, mint a társai.

"Hálát adok Istennek és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy itt lehessek. Szeretném segíteni a társakat és az edzőt is, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapat" - idézte Kadirit a honvedfc.hu.

Sajnos nem mindenkinek ennyire szerencsés az élete, tavaly érkezett a megdöbbentő hír, miszerint véget érhet a pályán szívrohamot kapott focista karrierje: megválik tőle a csapata.