Az idén nyáron megrendezett futball Európa-bajnokság mérkőzésén lett rosszul a pályán a dánok klasszisa, Christian Eriksen. A focista összeesett, és pár pillanatra a szíve is leállt, de csodával határos módon sikerült megmenteni az életét. Azonban a karrierje ehet, hogy véget ér.

A szörnyű eset után már szárnyra keltek a pletykák, hogy Christian Eriksen nem folytathatja tovább profi pályafutását Olaszországban. A dán nemzetiségű sportoló az olasz Inter csapatát erősíti, ám az ország szabályozásai értelmében beépített defibrillátorral nem versenyezhetnek a sportolók.

Eriksen testében pedig egy ilyen szerkezetet helyeztek el: ezzel sikerült végül megmenteni az életét. Habár a sportoló egészsége egyre javul, és készen áll a visszatérésre, eddigi csapatának mégis búcsút kell intenie.

Eriksennek el kell hagynia csapatát, akikkel 2024-ig szerződése voltForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A futballista ügynöke csütörtök este tárgyalt az Interrel és végül az a döntés született, hogy a csapat egészségügyi okokra hivatkozva felbontja Eriksennel a 2024-ig szóló szerződését. Emiatt  a távozó sportolónak egyetlen fillért sem kell fizetnie, aki az olasz foci, a Serie A második legjobban fizetett játékosa volt. Információk szerint évente 7,5 millió eurót, közel 3 milliárd forintot keresett - írja az Origo Sport.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a dán világklasszis focista hol folytatja pályafutását, ha folytathatja egyáltalán.