Christian Eriksen szívroham a pályán eldőlt Christian Eriksen sorsa Christian Eriksen focista Inter foci Christian Eriksen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idén nyáron megrendezett futball Európa-bajnokság mérkőzésén lett rosszul a pályán a dánok klasszisa, Christian Eriksen. A focista összeesett, és pár pillanatra a szíve is leállt, de csodával határos módon sikerült megmenteni az életét. Azonban a karrierje ehet, hogy véget ér.

A szörnyű eset után már szárnyra keltek a pletykák, hogy Christian Eriksen nem folytathatja tovább profi pályafutását Olaszországban. A dán nemzetiségű sportoló az olasz Inter csapatát erősíti, ám az ország szabályozásai értelmében beépített defibrillátorral nem versenyezhetnek a sportolók.

Eriksen testében pedig egy ilyen szerkezetet helyeztek el: ezzel sikerült végül megmenteni az életét. Habár a sportoló egészsége egyre javul, és készen áll a visszatérésre, eddigi csapatának mégis búcsút kell intenie.

Eriksennek el kell hagynia csapatát, akikkel 2024-ig szerződése volt Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A futballista ügynöke csütörtök este tárgyalt az Interrel és végül az a döntés született, hogy a csapat egészségügyi okokra hivatkozva felbontja Eriksennel a 2024-ig szóló szerződését. Emiatt a távozó sportolónak egyetlen fillért sem kell fizetnie, aki az olasz foci, a Serie A második legjobban fizetett játékosa volt. Információk szerint évente 7,5 millió eurót, közel 3 milliárd forintot keresett - írja az Origo Sport.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.