Nyílt levélben szólították fel Katalint, hogy ne vállaljon több gyermeket

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer -
Katalin hercegné Vilmos herceg gyerekvállalás nyílt levél várandósság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eset Katalin harmadik terhessége alatt történt. Egy szervezet megkérte a hercegnét, hogy ne szüljön több gyermeket - ekkor még senki nem tudta, hogy Katalin már Lajos herceggel várandós.

Még 2017-ben, egy varsói utazás során Vilmos herceg és Katalin egy babajátékot kaptak ajándékba valakitől. Ez egyértelmű jelzés volt arra, hogy az emberek örülnének egy újabb babának.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer

Ezt követően azonban egy családvédő szervezet, a Having Kids nyílt levélben üzent a párnak, és megkérték őket, hogy ne gyarapítsák tovább a családjukat. Kérésüket azzal magyarázták, hogy Katalinék rendkívüli hatással vannak a családanyákra egész Európában, és fontos, hogy a fenntartható családmodell üzenetét közvetítsék. A királyi család ugyan garantálni tudja gyermekeik megfelelő neveltetését, meg tudják védeni őket a szegénységtől, de sok család nem ilyen szerencsés. Katalinéknak pedig ezt szem előtt kellene tartani, és jó példával szolgálni - írja a MyLondon.

A levél után két hónappal Katalinék bejelentették Lajos herceg érkezését.

A cambridge-i herceget és családját - a kis Lajos kivételével - húsvétvasárnap láthattuk legutóbb, amikor istentiszteletre indultak a windsori Szent György-kápolnába. Ízléses, harmonizáló szettjeikről pedig természetesen fotó is készült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.