Szőke Zoltán kitálalt: ezért távozott valójában a Barátok köztből

Forrás: RTL Klub -
távozás Szőke Zoltán Barátok közt felmondás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint húsz évig alakította Berényi Miklóst a Barátok köztben Szőke Zoltán, aki három éven keresztül hezitált, míg meghozta a döntést: elhagyja a sorozatot. Most elárulta, hogy valójában miért írta alá a felmondását.

Hosszas gondolkodás után intett búcsút a Barátok köztnek Szőke Zoltán, aki 21 évig alakította Berényi Miklós szerepét a sorozatban. Jelenleg az erdőkertesi művelődési ház igazgatójaként dolgozik.

"Úgy éreztem, a 21 év alatt én változtam, fejlődtem, de az általam alakított karakter nem. Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került. Ilyenkor mindig elgondolkodtam, hogy ez a szerep, engem, mint Szőke Zoltánt, milyen emberré tesz.
Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karaktert. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt, mire megléptem a dolgot és aláírtam a felmondásom" – mondta Zoltán, akinek egyáltalán nem hiányzik a nyilvánosság az életéből.

Szőke Zoltán kitálalt: ezért távozott valójában a Barátok köztből Forrás: RTL Klub

"Voltak megkeresések, de szép lassan lecsökkent a számuk, hiszen jelentős része eleve összeegyeztethetetlen a jelenlegi munkámmal. Ahogy a színházi szerepek többsége is, hiszen nem tudok ott lenni a próbafolyamat elejétől a végéig. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra. Élvezem a békét, a madárcsicsergést, ami körülvesz, és amiben most benne vagyok" – magyarázta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak Szőke Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.