Koronavírus: június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap

Forrás: MTI/Rosta Tibor -
kórházi oltópont járvány pandémia védőoltás világjárvány COVID-19 gyermekorvos covid oltás Covid-19 elleni védőoltás oltási akciónap kórház koronavírus változás háziorvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, ám az oltás továbbra is kérhető a háziorvosoktól és a házi gyermekorvosoktól.

A magas átoltottság és a kedvező járványhelyzet miatt jelentősen csökkent a kórházi oltópontok igénybevétele az elmúlt időszakban. Az oltottak száma már 6 millió 411 ezer fő, 60%-uk már a harmadik megerősítő oltást is felvette.

Június utolsó hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni. Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken, ezért egy napra csökkentik a kórházi oltópontok nyitvatartását, amivel a kórházak egészségügyi személyzetének leterheltsége is csökkenni fog.

Június utolsó hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kéri a kormány. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - olvasható a kormányzati tájékoztatóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.