Nagy bajba kerülhet Elon Musk, ugyanis a Twitter jog úton szeretné elérni, hogy az üzletember megvásárolja a 44 milliárd dollárt érő közösségi oldalt.

Az elmúlt napokban több hír is felröppent a viág egyik leggazdagabb emberéről, Elon Muskról. Hetekig arról lehetett olvasni, hogy Elon Musk szeretné megvásárolni a Twittert, most azonban visszalépett a vásárlási szándékától és a mintegy 44 milliárd dolláros üzlettől.

Musk szerint a Twitter olyan információkat titkol el előle, amelyek nagyban befolyásolják a szándékát arra nézve, hogy nyélbe üssék az üzletet. Míg a Tesla-vezér ezt kommunikálja, a Twitter jelenlegi tulajdonosi köre úgy véli, a milliárdos csak kifogásokat keres arra, hogy mégse kelljen megvennie az iszonyú sok pénzt érő közösségi oldalt: a valódi indok a tőzsde mostani értékcsökkenése.

A Twitter úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyet, és a bíróságon keresztül próbálja meg elérni, hogy amit a SpaceX tulajdonosa megígért, azt be is tartsa.A vádirat szerint Musk azt hiszi, hogy a szerződésjog rá nem vonatkozik, és szabadon bemocskolhatja a céget, semmibe véve a részvényesek érdekeit - írja az IGN Hungary cikke alapján a Blikk.

Musk röviden és tömören így reagált a vádirat benyújtására:

„Ó, ez ironikus LOL".  

A Twitter azért küzd, hogy még idén szeptemberben kerüljön sor egy négynapos tárgyalásra, majd a bíróság segítségével az üzletet vigyék végbe, legkésőbb október 24-ig.