Kiderült, hogy ki elől menekülhetett VV Anett az erdőbe

Forrás: Shutterstock -
VV Anett drog sámán teaszeánsz ayahuasca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a növény, amiből főzetet készítettek a teaszeánszon, nem terem meg hazánkban, külföldről hozzák be, a veszélyét pedig az adja, hogy kevés hazai sámán ismeri a főzet megfelelő arányait - árulta el Aranyos Csaba sámán. 

Zacher Gábor korábban elmondta, hogy a természetben nagyjából háromszáz olyan növényfajta van, ami pszichoaktív hatóanyagot tartalmaz. Ezeket sok népcsoport vallási szertartásokhoz használja fel. Az ayahuasca főzet is egy ilyen, tudatmódosító hatású főzet, melynek összetevője a dimetil-triptamin, amit sokan businessman's LSD-nek neveznek, mivel pontosan kitölti a New York-i üzletemberek ebédidejét. A toxikológus szerint a teaszánszon használt főzetnek, ha más hatóanyagok is kerülnek bele, akár 14 órán keresztül is tarthat a hatása.

"Az ayahuasca egy mentális tisztító növény, a lelki szemetet és mocskot segít kitisztítani. Amennyire én tudom, hányás segítségével tisztít, de ehhez elengedhetetlen a keverési arány pontos ismerete és a jól megszervezett szertartás, ami akár 2-3 órás is lehet. Ha nem megfelelő a szertartásvezető és a recept, beláthatatlan következményeket okozhat. A használója a hallucináció rabjává válhat, a tudatmódosulás során elvesztheti az énképét" – árulta el a sámán a Blikknek.

Kiderült, hogy miért olyan veszélyes a teaszeánszon használt növény Forrás: Shutterstock

"Ez a növény kapcsolatot teremt a szellemvilággal. Ha nem volt megfelelő a szertartásvezető, és nem volt felvilágosítva a használója, a hölgy láthatott és érezhetett olyat, ami miatt menekülni akart a helyszínről. Örüljön, hogy ennyivel megúszta, a szellemvilágot nem lehet ész nélkül bolygatni"

– tette hozzá Csaba, aki szerint itthon nagyon kevesen használják ezt a szert.

"A magyar népnek is megvan a saját pszichoszere, az ayahuascát inkább a világ másik oldalán használják, ott tudják precízen elkészíteni a főzetet. Itthon nem ismerik, hogyan kell összerakni. Sokan nevezik magukat sámánnak, név szerint nem ismerem a hölgyet, de elképzelhető, hogy már találkoztunk" - zárta le a sámán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.