Spáh Dávid majdnem egy évtizeden át szórakoztatta a tévénézőket a Família Kft. Misijeként. Bár nyilván sokan hitték, hogy gyerekszínészként úgy él, mint Hollywood ifjú csillagai, a valóság igen távol állt ettől az idillikus elképzeléstől.

A jelenleg filmrendezőként tevékenykedő híresség a Palikék Világa by Manna című műsorban mesélt azokról az időkről, amikor a sorozatnak köszönhetően a kamerák kereszttüzében töltötte mindennapjait. Elmondta, hogy bár már nem tudja kitörölni azokat az éveket, mai fejjel már nem vállalná a szereplést. 

Ennek oka, hogy egyrészt nem tartja alkalmasnak saját személyiségét a színészi hivatásra, másrészt anyagilag sem dotálták őket annyira, amennyire szerinte illett volna.

Nagyon nehezen feldolgozható folyamat, amikor az embert kiskamasz korától 8 éven keresztül dokumentálják hétről hétre. Gyalázatosan kevés pénzt kerestünk, és nemcsak én, hanem mindenki, aki részt vett a sorozat készítésében

– mondta Dávid, aki azt is elárulta, hogy az általa és ikertestvére, Károly által keresett összeg mindössze arra volt elég, hogy évente egyszer kiutazzanak néhány hétre nyelvet tanulni családokhoz Angliába.