Sofőr viszi őket mindenhová: hírességek, akik szerint jogsi nélkül is van élet

Robbie Williams jogosítvány nélkül Kate Beckinsale jogsi Mariah Carey magazin David Attenborough Ricky Gervais II. Erzsébet vezetői engedély jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mióta az autó bárki számára elérhetővé vált, státuszszimbólum lett a megszerzése és a birtoklása. Sokak szerint az autó megmutatja, kik is vagyunk valójában: mennyit keresünk és hol állunk a társadalmi ranglétrán, milyen az ízlésünk és mennyire vigyázunk az értékeinkre. Nem mellesleg a személyiségünk is megmutatkozik a vezetési stílusunkban.

Az emberek egy része azonban nem vezet, vagy soha nem is ült a volán mögött, vagy lemondott az autózás kényelméről. Környezettudatosság és anyagi kérdések is állhatnak a háttérben, de vannak olyanok, akik pusztán rettegnek a vezetéstől. A hírességek közül többen sem rendelkeznek jogsival, és így már érthető, miért közlekednek mindenhova sofőri kísérettel.

David Attenborough

Elsőre akár azt is gondolhatnánk, hogy a legendás természettudós a környezetszeretet miatt nem szerezte meg a vezetői engedélyt. David Attenborough saját elmondása szerint azért nem tette le a vizsgát, mert egyszerűen utálja a vezetést. Fiatalkorában két évig a Királyi Haditengerésztnél szolgált, sikerműsorait készítve bejárta a világ legkülönbözőbb helyeit, de több mint nyolc évtized alatt egyszer sem ült a volán mögé.

Sir David Attenborough Forrás: Getty Images/James D. Morgan

Ricky Gervais

A csípős humoráról ismert brit komikus nem ért az autókhoz, sőt magát ideges utasnak is tartja. Gyakran lecsúszik nála egy-két pohár ital, ilyenkor pedig ha tehetné, akkor sem ülne autóba. Ricky Gervaist ma sofőr viszi mindenhova, de régen, mielőtt híres lett volna, főként metróval utazott, mivel azt tartotta a közlekedés legkényelmesebb módjának.

Ricky Gervais Forrás: AFP/2009 Getty Images/Kevin Winter

Mariah Carey

A karácsonyi dalok koronázatlan királynője ma már csak egy valamit vezethet: a slágerlistákat. Mariah Carey ugyanis azon hírességek táborát erősíti, akiknek nincs érvényes jogosítványa. Ellentétben a fenti celebekkel, az énekesnő egyszer már letette a vezetői vizsgát, de hagyta lejárni a jogsiját, mint mondja, mindenkinek jobb, hogy nem ül a volán mögé. Mariah ennek ellenére szép autógyűjteménnyel büszkélkedhet, ugyanis korábbi férje, Nick Cannon luxusjárgányokkal lepte meg kedvesét. Egy Porsche, egy Mercedes és a híres Rolls-Royce Phantom is ott áll a garázsában.

Mariah Carey Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maury Phillips

Robbie Williams

A Take That egykori tagja, aki szólóénekesként is sikeres karriert futott be, nem rendelkezik jogosítvánnyal. Carey-hez hasonlóan neki is van több járműve, melyeket pályája csúcsán vásárolt. Így került a parkolójába egy Ferrari, egy Mercedes és egy Aston Martin is. Robbie Williams azzal magyarázta a jogsimentes életét, hogy Londonban nem látta szükségét egy autónak. A nagyvárosban borzalmas a forgalom és ezért inkább taxival közlekedett. Az évek múltával, felnőve sem döntött úgy, hogy leteszi a vizsgát.

Robbie Williams Fotó: Polyák Attila - Origo

Kate Beckinsale

A brit színésznő és modell többször is megpróbálta megszerezni a vezetői engedélyt, de minden alkalommal elbukott. A sorozatos kudarcok hatására letett arról, hogy jogosítványa legyen, de ez sem akadályozta meg abban, hogy fenti társaihoz hasonlóan összegyűjtsön néhány szép autót.

Kate Beckinsale Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

+1: II. Erzsébet

A lista kakukktojása a nemrég elhunyt brit királynő. II. Erzsébetnek nem volt jogosítványa, ugyanis személy szerint nem kellett azt kiváltania. A brit törvények alapján a vezetői engedély a királyi címhez tartozik, így bárki is viseli a koronát, automatikusan megszerzi vele a jogsit is. Ha tehát a király lemond, bukja ezt az okmányt is. II. Erzsébet azonban tudott vezetni, sőt sokáig saját autóval járta a birtokát.

II. Erzsébet királynő imádott vezetni Forrás: Getty Images/2014 Max Mumby/Indigo/Max Mumby/Indigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.