Ricky Gervais: „Legyél boldog! Rettenetesen lehet idegesíteni vele a negatív embereket"

idézet színész magazin Ricky Gervais
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
60. születésnapját ünnepli Ricky Gervais, aki humoristaként, színészként, sorozatalkotóként és a Golden Globe-gálák műsorvezetőjeként is igazi jelenség. A fanyar, szókimondó, provokatív, gyakran kimondottan filozofikus humora és a kerek születésnapja előtt a tőle származó kedvenc idézeteinkkel tisztelgünk.

1. „Ha halott vagy, te nem tudsz arról, hogy halott vagy. Csak mások számára nehéz és fájdalmas a dolog. Ugyanez a helyzet akkor, ha buta vagy."

2. „Mindenkinek joga van abban hinni, amiben csak akar. És mindenki másnak joga van ezt kib***tt nevetségesnek tartani."

Nemzetközi szinten A Hivatal című angol vígjáték sorozat alkotójaként és főszereplőjeként vált ismertté 2001-ben Forrás: BBC Two

3. „Félig angol és félig francia vagyok, így mindkét oldalról megkaptam a legjobb tulajdonságokat. Például rossz vagyok az ágyban, de legalább kellemetlen a leheletem."

4. „Az emberek rendszeresen összekeverik a viccek tárgyát a viccek céljával, pedig a kettő csak a legritkább esetben azonos."

5. „A Golden Globe olyan az Oscarhoz képest, mint Kim Kardashian Kate Middletonhoz képest. Kicsit hangosabb, kicsit ócskább, kicsit piásabb, és sokkal könnyebben megkaphatod. Állítólag. Semmi sem biztos."

6. „Ez a kemény partizás és durva ivászat éjszakája lesz. Vagyis olyan, mint Charlie Sheen számára egy átlagos reggeli."

7. „Az itt jelen lévő csodálatos sztárokat látva az jut eszembe, milyen fantasztikus munkát végeztek az elmúlt évben... a plasztikai sebészeik."

Ricky Gervais a British Academy Television Awards-on nyert díjaival Forrás: Getty Images/2003 Getty Images/Gareth Davies

8. „Szeretnék valami kedveset mondani Mel Gibsonról, mielőtt kijön a színpadra. Nos, inkább innék meg vele egy italt a hotelszobájában, mint Bill Cosbyval."

9. „A Volt egyszer egy... Hollywood egy majdnem három óra hosszú film. Annyira hosszú, hogy mire véget ért a díszbemutatója, Leonardo DiCaprio aktuális csaja már túl öreg lett hozzá."

10. „Az igazság sosem fáj. Bármi is az, nem az fáj. Jobb tudni az igazságot."

11. „A szólásszabadságot mindenki nagyon szereti egészen addig, amíg valami olyan dolgot nem hall, ami neki felháborító."

Ricky Gervais 1961. június 25-én született Readingben Forrás: Getty Images/2009 Matt Carr/Matt Carr

12. „Ha valaki azzal jön, hogy „Nagyon megváltoztál!", az általában csak annyit jelent, hogy már végre nem az ő szabályai szerint éled az életed."

13. „Sose felejtsd el, hogy a boldogság az egyetlen igazi siker, és ez az egyetlen dolog, amire a téged bírálók igazán irigyek."

14. „A legjobb tanács, amit életemben kaptam: „Senki más sem tudja, hogy mit is csinál éppen.""

15. „Ha a balsors arcába tudsz nevetni, akkor lényegében golyóálló vagy mindennel szemben."

16. „Az élet hullámhegyek és hullámvölgyek sorozata. És nem tudod, hogy elérted a hullámvölgy alját addig, amíg el nem indulsz felfelé, és nem tudod, hogy a hullámhegy csúcsán voltál addig, amíg el nem indulsz lefelé."

17. „Legyél boldog! Rettenetesen lehet idegesíteni vele a negatív embereket."

Ricky Gervais és felesége, Jane Fallon Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ian Gavan

18. „Ha mindenkinek a kedvére akarsz tenni, akkor végül senkinek sem leszel a kedvére."

19. „Sose gondold azt, hogy azért, mert jogod hinni valamiben és van kimondanod azt, amiben hiszel, jogod van ahhoz is, hogy senki se fogalmazzon meg ellenvéleményt azzal szemben, amiben hiszel, vagy hogy akár ne nevesse ki más azt, amiben hiszel."

20. „A kezdet kezdetén Isten megteremtette az eget és a földet, és utána azt mondta: legyen világosság! Ez azt jelenti, hogy az egész világot sötétben teremtette!"

21. „Attól, hogy megbántva érzed magad, még nincs igazad."

Ricky Gervais humorista, színész, rendező, producer, zenész, író és rádiós műsorvezető Forrás: Getty Images/Getty Images/Andrew H. Walker

22. „Valaminek a határán lenni nem a legbiztonságosabb dolog, de onnan sokkal jobb a kilátás."

23. „Ha a főnököd kikészít, csak nézz rá a villádon keresztül, és képzeld azt, hogy egy börtön rácsai mögött van."

24. „Van választási lehetőséged. Folytathatod az életed nyomorúságosan, vagy leállhatsz azzal, hogy dühös vagy mindenki másra, és elfogadhatod a dolgokat úgy, ahogy vannak. Engedd meg magadnak, hogy élj."

25. „Azok, akik kritizálnak téged, a legtöbb esetben messze nem értek el annyi mindent, mint te. A legtöbben még próbálkozni is félnek. Csak folytasd."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.